hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus
    Reha Erus

    Reha Erus

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Kükreyen Aslan Leo 100 yaşında

    Onu ilk kez Ankara’da Büyük Sinema’da beyazperdede görmüştüm. Yuvarlak çember içerisinde yeleli bir erkek aslan bir sağa, bir sola doğru kükrüyor sonra sabit biz şekilde seyircilere bakıyordu. Çemberin etrafında Metro Goldwyn Mayer yazıyordu. İsimlerle değil ben daha çok ürküttüğü kadar etkili olan sonradan adının Leo olduğunu öğrendiğim aslana odaklanıyordum. Film başlamadan önceki bu yapımcı şirketin ritüel bu tanıtımı sinema yazarlığım sırasında hayatımın bir parçası olacaktı. Kükreyen aslanlı maskot geçtiğimiz 17 Nisan’da 100 yaşına bastı. Hala genç, dinamik, heyecan verici ve seyirciye adeta adrenalin veriyor.

    Devamını Oku24.04.2024

    Eserlerini Kurşun Kalemle Yazan Edebiyatçı: Paul Auster

    1996’da düzenlenen 53. Venedik Film Festivali jürisinde, o dönemin İstanbul Film Festivali Direktörü Hülya Uçansu da yer alıyordu. Yönetmen Roman Polanski’nin başkanlık yaptığı jüride ayrıca Anjelica Huston, Souleymane Cisse, Callisto Cosulich, Miriam Mafai, Mrinal Sen, Antonio Skarmeta de bulunuyordu.

    Devamını Oku21.04.2024

    Türkiye’nin etrafı bir mayın tarlası

    Geçenlerde sosyal medyada gezinirken bir Türkiye haritası dikkatimi çekti. Haritanın etrafında son yıllarda çevresinde yaşanan savaşlara yer verilmişti. O kadar çoktu ki!

    Devamını Oku19.04.2024

    Kadınlara aşık stilist: Roberto Cavalli

    Onca İtalyan stilistle röportaj yaptım. Roberto Cavalli’yi ıskalamışım. Denk gelmemiş. Oysa çok takdir ettiğim bir moda tasarımcısıydı. Geçtiğimiz hafta 83 yaşında hayata veda etti. Pret-a-porter, hazır giyimin öncüsüydü. Kadınlara olan tutkusu her zaman ön plandaydı. İki kez evlendi, uzun zamandır kendisinden 45 yaş küçük hayat arkadaşı İsveç’li Sandra Bergman’la yaşıyordu.

    Devamını Oku15.04.2024

    'Yüzyılın Davası' sanığı O. J. Simpson’un ardından

    O Amerikan futbolunun bir efsanesiydi ama biz O. J. Simpson’u ‘Yüzyılın Davası’nın sanığı olarak tanıdık. Los Angeles’te ‘Beverly Hills’ gece kulübünde hayran kaldığı garson Nicole Brown uğruna eşi Marguerite Whitley’den boşanan Orenthal James Simpson 1985 yılında ikinci kez evlenmiş ancak aldatıldığını öğrenince 1992’de ayrıldığı iki çocuğunun annesi olan karısını ve onun erkek arkadaşı Ron Goldman’ı öldürme iddiasıyla yargılanmıştı.

    Devamını Oku12.04.2024

    92 yıl önce doğan Ömer Şerif’i anımsamak

    Mısırlı aktör Ömer Şerif 92 yıl önce bugün İskenderiye’de doğmuştu. Gerçek adı Michel Yusef Dimitri Chalhoub’tu. Yahudi asıllıydı. Mısır sineması ona Omar Sharif adını uygun gördü. Ama biz onu Lara’nın Doktor Jivago’su olarak tanıdık ve sevdik.

    Devamını Oku10.04.2024

    New York'ta deprem

    Ege kıyılarında yaşayan bizler için ‘Deprem’ kelimesi olağandır. Sık sık beşik gibi sallanırız. Denizin kilometreler altından gelen sarsıntılara alışığızdır. En fazla 4.4 ölçeğinde olur. Yunan adalarında daha fazla hissedilir bu kısa süren depremler.

    Devamını Oku07.04.2024

    Efsane Marlon Brando 100 yaşında

    Sinema sanatı açısından bizim kuşak çok şanslı oldu. Çok yetenekli ve efsane oyuncuları izledik beyazperdede. Bunlardan belki en gözdesi aykırılığı ile tanınan Marlon Brando idi. Rol aldığı her film seyirci ve hasılat rekorları kırdı. Büyük yönetmenlerle çalıştı. Çoğu ile setlerde kavga bile etti.

    Devamını Oku03.04.2024