hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Umut Katırcı Umut Katırcı

    Flappy Bird oyununu kaç dakikada yazabilirsiniz?

    10.02.2016 Çarşamba | 12:47Son Güncelleme:

    Teknoloji, bilgisayarlar ve özellikle akıllı cihazlarla sık etkileşim içinde olduğumuz bu dünyada, bir yazılım dili ile kodlamayı öğrenmek, bu cihazların nasıl çalıştığının temelini bilmek anlamına geliyor. Ama daha ötesi, programlama dili öğrenme, en çok sistematik düşünme ve problem çözebilme yeteneğini geliştirmeye yarıyor.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Herkes bir bilgisayar programla dili öğrenmeli. Çünkü bu insana nasıl düşüneceğini öğretiyor. “

    Steve Jobs 

    Neden çocuklara programlama öğretmeliyiz?

    Günümüzde yazılım alanında öne çıkmış kişilerin, en önemli ortak özelliği küçük yaşlarda programlama öğrenmeleri. Alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasında doğru bağlantı kurmayı sağlayan kodlama, çocukların gelecekte sadece yazılım alanında değil, tüm alanlarda başarılı olmalarını sağlıyor.  

    Code.org nedir?

    Code.org hiç programlama bilmeyen çocuklara veya yetişkinlere, oyun oynayarak, programcılık hakkında bilgi sahibi olmalarını, oyun yazmalarını ve programa temellerini geliştirmeyi sağlamak amacıyla bundan tam üç yıl önce Bill Gates, Mark Zuckerberg ve daha bir çok yazılım dünyasının ünlülerin yer aldığı bu video ile doğdu.  

    "Her okuldaki her öğrencinin bilgisayar bilimlerini öğrenmek için fırsatı olmalıdır” sloganıyla çıkan projede, öğrenciler şu ana kadar kodlama yaparak 5 milyonun üzerinde uygulama yazdılar. İşte bu da benim, yaklaşık 10 dakikada yazdığım flappy bird oyunu:  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Flappy Bird oyununu kaç dakikada yazabilirsiniz

    https://studio.code.org/c/34631788  

    Code.org’dan bazı çarpıcı istatistikler;

    • - 10 öğrenciden 9’unun velisi çocuklarının programlama öğrenmesini isterken, sadece 4 okulandan biri programlama öğretiyor.
    • - Dünyada yeni işlerin %71’i bilgisayar programlama bilgisi gerektiriyor, ama insanların sadece %8’i bu bilgi ile okullarından mezun oluyor.

    Türkiye’de durum

    Geçen yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilkokullara bilgisayar kodlama dersleri konulması için Milli Eğitim Bakanlığına teklifte bulunacaklarına dair bir açıklama yapmıştı. 

    Bu yıl başında ise müjde Sanayi Bakanlığının resmi hesabından (@TCSanayi) geldi. Twitter'da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ismiyle yapılan paylaşımda, "Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile kodlama dersini ortaokul ve liselerde müfredata alacağız" denildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülecek çalışma sonucunda kısa sürede okullarda bu uygulamaya başlanacak. Şimdi akıllardaki en büyük soru, bu dersin zorunlu mu, yoksa seçmeli mi olacağı...  Flappy Bird oyununu kaç dakikada yazabilirsiniz