hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yasemin Merih Alparslan
    Yasemin Merih Alparslan

    Yasemin Merih Alparslan

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Gelecekte şirket organizasyonları nasıl olacak?

    Her yerde aynı söylem: Teknoloji gelişiyor ve her şey dijitalleşiyor. Dijitalleşmenin baş döndürücü hızı, hayatımızı büyük dönüşümlere zorluyor. İş dünyası ve iş yapma biçimleri de kuşkusuz bu baş döndürücü dönüşümden payını alıyor. Şöyle bir geriye yaslanıp düşünelim, hayatımıza internet kullanımının girmesi ne kadar süre önce gerçekleşti? 20 yıl öncesinde hayatımıza giren internet, bugün 20 dakika kesilse neredeyse hayatımız duruyor.

    Devamını Oku20.02.2018

    Başarılı oldun şimdi mutlu oldun mu?

    Dünyanın ünlü kolej ve üniversiteleri “Mutluluk-İyilik” konusunda dersler açarken, Türkiye’de yapılan “Başarısızlık Araştırması”na göre biz Türkler başarılı görülmeyi mutluluğun önüne koyuyoruz. Başarının mutluluk getireceği yönündeki beklentimiz doğru mu?

    Devamını Oku04.12.2017

    Yol gösterecek bir araştırma: Travmatik olayların "İnsan Kaynakları" üzerine etkisi

    Çalışanlar toplumun birer parçası ve toplumdan bağımsız değiller. Toplumsal düzeyde baş gösteren hayal kırıklıkları, endişe, mutsuzluk ve endişe çalışanlarımızı da etkiliyor. Çalışanların etkilenmesi demek, şirketin etkilenmesi demek… Peki biz yöneticiler, bu tür travmalar sonrasında hem şirketimiz hem de çalışanlarımız için neler yapmalıyız?

    Devamını Oku14.11.2017

    Bütün zamanların en olağanüstü CV'si…

    Merak ettim, araştırdım. Evet dünyada bütün zamanların en olağanüstü iş başvurusu olarak kabul edilen bir başvuru var. İşte bu!

    Devamını Oku01.10.2014

    CV ne demek? Kariyer ne demek?

    Kelimeleri kullanırken hiç kökenine bakar mısınız?Ben bakmam.

    Devamını Oku22.09.2014

    Kurum içi iletişim diye bir departman var...

    Artık devir değişti!

    Devamını Oku08.09.2014

    Değişen Mülakat Soruları...

    “Mülakatlarda Başarı”, “İş Görüşmelerinde En Sık Sorulan 40 Soru ve Cevapları”, “En Zor 10 Mülakat Sorusu” gibi sürekli aynı soru ve cevaplardan bahseden kitap ve yazılardan bıktıysanız size iki araştırmadan bahsedeceğim.

    Devamını Oku28.08.2014

    İki önemli seçim; bir eş, bir iş...

    Hayatta iki seçimi doğru yapmak gerektiğine inanıyorum; bir eş, bir iş...İkisinden birini yanlış seçerseniz, hayat mutluluğunu tam yaşamanız pek mümkün olmuyor.. 

    Devamını Oku12.08.2014