hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Güneş
    Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Güneş

    Yrd.Doç.Dr. Mehmet Emin Güneş

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Kurban Bayramı'nda beslenmeye dikkat

    Toplum olarak bu günlerde ikramı ve ikram edileni yemeyi seviyoruz. Peki, bayram diye her şeyi yiyelim mi? Bunun cevabı maalesef hayır olacak.

    Devamını Oku08.09.2016

    Yutma güçlüğüne dikkat!

    Sindirim sistemimizde belki de en az bilgi sahibi olduğumuz organ tıp literatüründe "özofagus" denilen yemek borumuzdur. Bir çoğumuz bu organa ait olan belirtilerin mide ve bağırsaktan geldiğini düşünürüz. Ancak bu organa ait hastalıkları da küçümsememek gerekir.

    Devamını Oku23.08.2016

    Kasık fıtıkları ihmale gelmez

    Tüm karın fıtıklarının yüzde 75'ini oluşturan, kasık bölgesinden kaynaklanan kasık fıtıkları, erkeklerde kadınlara oranla 20 kat daha fazla görülür.

    Devamını Oku08.07.2016

    Kolit kabusunuz olmasın

    Karın ağrısı, ishal ve sıklıkla kanama şikayetleri ile zaman zaman alevlenen kolit, tedavi edilmezse yaşamınızı kabusa çevirebilir. 20-40 yaş arası en fazla görülen kolit, geç kalındığında tedavisi mümkün olmayabilir.

    Devamını Oku14.06.2016

    Safra kesesi taşı deyip geçmeyin

    60 yaş üzeri insanların yaklaşık yüzde 20-30'unda bulunan safra kesesi taşları, kadınlarda erkeklere oranla üç kat daha fazla görülür. Özellikle çok doğum yapmış ve hızlı kilo alıp veren kadınlarda daha sık görülür. Kansızlık, şişmanlık da safra kesesi taşlarına bir sebeptir.

    Devamını Oku09.05.2016

    Tiroid kanserinden korkmalı mıyız?

    Tiroid hastalıkları neredeyse toplumda her üç kişiden birinde görülmesine rağmen, tiroid kanserinin tüm kanserler içinde görülme oranı % 1, toplumda görülme oranı % 5 dir. Eğer doğru tanı ve tedavi uygulanırsa hastalık tamamen ortadan kaldırılabilir. Bu nedenle tiroid kanserinden korkmayın.

    Devamını Oku05.04.2016

    Kalın Bağırsak Kanseri hakkında ne biliyoruz?

    Kalın bağırsak kanseri, Sağlık Bakanlığı istatiklerine göre ilk 5 kanser arasında yer alır. Her yaşta görülmesine rağmen, 50 yaş sonrası görülme sıklığı artar.

    Devamını Oku10.03.2016

    Kist Hidatik Nedir? İnsanlara nereden ve nasıl bulaşır?

    Halk arasında 'köpek kisti' diye bilinen karaciğer kist hidatiği, hayvandan insana geçen ancak insandan insana bulaşmayan, tedavisinde gecikildiğinde ölüme kadar götüren ciddi bir hastalıktır.

    Devamını Oku21.01.2016