hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Nevşin Mengü
    Nevşin Mengü

    Nevşin Mengü

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    Ruhani'nin kül olan umutları

    Aşağı yukarı bir benzetme yapmak gerekirse, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi neyse, İran’da Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin yakılması da ona denk geliyor. Tam bir takım hesaplar somutlaşırken, tam satrançta herkes hamlesini yapmadan önce ellerini ovuştururken hesapta olmayan bir “kaza” ya da “hamle” diyelim.

    Devamını Oku07.01.2016

    Neye şaşırdım?

    Vallahi de billahi de şaşırdım. Hakikaten de fal taşı gibi açıldı gözlerim. Bu kadarını beklemiyordum ne yalan söyleyeyim. Aslında mesele basit, belli ki işleyiş konusunda sıkıntı yaşanıyor. Erdoğan kabinenin başında olduğu dönemde olduğu gibi atılan her bir adımdan an be an haberdar olmak istiyor ve fakat işleyiş buna izin vermiyor. Hükümetin ivedi karar alması gereken durumlarda, Davutoğlu inisiyatif alıyor ya da almak durumunda kalıyor.

    Devamını Oku24.03.2015

    Herkes kendine müstesna şekerim

    Amerikan Başkanı Barack Obama'nın West Point'te yaptığı konuşma Ortadoğu'da, Türkiye'de; Suriye hakkında acaba ne diyecek diye merak edildi, Türk gazetelerinde konuşma haberleştirilirken, haberin ana unsuru ABD'nin yeni oluşturacağı terörle mücadele fonu, Suriye komşularına destek sözü oldu. Bir parça da komşu ülkelere destek planın ardında Suriyeli isyancıların, Türkiye, Ürdün vs topraklarında eğitim planını içerip içermediği tartışıldı.

    Devamını Oku29.05.2014

    "Şeffaflığın olmadığı yerde komplo teorisi bol olur"

    Almanya’da Anayasayı Koruma Örgütü (Bfv) 2013 yılında aşağı Saksonya Eyaleti’nde düzenli camiye giden Müslümanları fişlemiş. Her namazını kılmak isteyene, ibadet edene terörist muamelesi yapmış. Skandal tabi tek kelimeyle hem de ne skandal.

    Devamını Oku27.05.2014

    İran'ın aydın problemi

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran rejimin kilit noktalarında bulunan pek çok ağır topu da sinirlendirecek, pek devrimci bir şey söyledi. Bir İranlı liderin şu ana kadar yaptığı en cesur çıkışlardan birini yaptı, özetle dedi ki Ruhani, bırakın gazeteci eleştirsin, bırakın Bilim adamı üretsin, bırakın sanatçı üretsin, rejim habire bu insanların tepesinde Demokles'in kılıcı gibi sallanmasın dedi. Hikâyeyi baştan anlatayım.

    Devamını Oku20.05.2014

    Nişantaşı'nın Suriyelileri

    Maçka Caddesi'nin tam köşesinde Lübnan Konsolosluğu'nun tam karşısı Suriye Konsolosluğu. Savaş ilk başladığı yıllarda, iki buçuk, üç yıl kadar önce kalabalıklar Cuma günleri eylem yapardı.

    Devamını Oku24.04.2014

    Babalık döneminde şımarıklık

    2011 yılında ustalık dönemine geçmiştik, Başbakan seçim sonrasında yaptığı konuşmada yeni dönemi böyle nitelendirmişti. Kuşkusuz 2011'den sonra başka bir eşikten geçti Türkiye ve başka bir döneme mi girdi, ancak buna ustalık mı demek lazım yoksa babalık demek daha mı uygun emin değilim.

    Devamını Oku22.04.2014

    "Bunlar" siyaseti

    “Bunlaaaaar, bunlaaaar”; Başbakan çok seviyor bu nidayı konuşurken kullanmayı. Genellikle de “Aaaaah benim bilmem nereli kardeşim” diye haykırdıktan sonra sıralamaya başlıyor, “Bunlaaaaar onu ettiler, bunlar bunu yaptılaaaaaaar” diye yüksek sesle ünlemeye. Neler çektirdiler sana bunlaaaaaar benim bilmem nereli kardeşim!”; her miting konuşmasının alıştığımız zirve anı.

    Devamını Oku12.03.2014