hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Pınar Yılmazerler Pınar Yılmazerler

    Çocuğunuzu çok beğendim bana hediye eder misiniz?

    14.02.2014 Cuma | 13:14Son Güncelleme:

    Hayatınızdaki kadın ya da erkek, çocukları çok seviyor diye birilerinden çocuk satın alıp, hediye etmeyi düşünür müsünüz? Ah! Ne tuhaf bir soru sordum değil mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sene 1999. 17 Ağustos depremini yaşamışız ve yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz ülkece. Bana da gazetede bir görev verildi; depremde annesiz, babasız kalan çocuklar ne durumda, evlatlık olarak veriliyorlar mı, nasıl bir prosedür işleniyor vs. araştıracağım. Orayı aradım, burayı aradım en son Ankara'da bir yetkiliye ulaştım ve sordum: "Çocuklara sıcak bir yuva vermek isteyen ailelerin sayısında artış oldu mu?" "Ne sıcak yuvası" dedi bana yetkili; "Sarışın, mavi gözlü kız çocuk isteyenlerin sayısında bir artış oldu sadece!" "Vay be" dedim içimden; "Bu kadar şekilcilik de sadece insanoğlunda olur. Güzel kadın, yakışıklı adam, büyük ev, havalı araba..." Liste uzar gider böyle. Halbuki bir köpek sizin banka hesabınızı bilmeden sever sizi, ya da bir kedinin umrunda değildir sizin güzelliğiniz ya da yakışıklılığınız. Sadece sizi, siz olduğunuz için sever. Kimseniz sizde göremediğini görür bir hayvan ve sonsuz bir bağlılıkla bağlanır.

    Sevgiden, bağlılıktan söz etmişken bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Sevindirmek istediğiniz biri vardır belki. Hayatınızdaki kadın ya da erkek, çocukları çok seviyor diye birilerinden çocuk satın alıp, hediye etmeyi düşünür müsünüz? Ah! Ne tuhaf bir soru sordum değil mi? En az bu soru kadar tuhaf ve acı bir şey söyleyeyim mi size? Bazı insanlar petshoplardan sırf yüzü sevimli, rengi güzel diye yavru hayvanlar hediye ediyorlar birbirlerine. İkisi de aynı can, ha çocuk, ha hayvan ne farkı var birbirinden? Günaha ortak olmayın ve hayvanları bir eşya gibi birbirinize hediye etmeyin.

    Haydi şimdi gidin sevgilinizle harika bir gün geçirin. Biraz vaktinizi aldım ama ben artık buralardayım, haberiniz olsun. Sevgililer Günü'nüz de kutlu olsun.