hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Utku Başar
    Utku Başar

    Utku Başar

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    İstanbul için 21. yüzyıla yaraşır dev hizmet

    Türkiye’nin ilk Bizans araştırmaları merkezi Koç Üniversitesi ve Stavros Niarchos Vakfı ortaklığıyla açıldı.

    Devamını Oku18.11.2015

    Öcalan’ın “yakalanma hikayesi” nasıl yarım kaldı? 

    32. Gün ekibi Mehmet Ali ağabeyin ölümünden çok önce 2008’de konuyla ilgili bir belgesel çalışmasına başlamıştı. Belgeseli de Öcalan’ın yakalanmasının 10. yılında yayınlamayı planlıyorduk... Tam bir eski 32. Gün işi olacaktı...

    Devamını Oku13.11.2015

    İran neden S300 füzesi alıyor?

    Rusya'nın 2007'de İran'a sattığı S300 füzelerinin teslimatı 2010 yılında Birleşmiş Milletler'in silah ambargosuna takılmış, İran da Rusya'yı füzeleri teslim etmediği için 2011 yılında uluslararası tahkime vermişti. Sorun İran'ın "batıyla" yaptığı nükleer görüşmeler sonucu çözülmüş gibi duruyor. Putin görüşmelerden sonra füzelerin teslim edileceğini söyledi.

    Devamını Oku10.11.2015

    "Şii Hilali" gerçek oldu!

    Başta liderlik iddiasındaki Türkiye'nin, Ortadoğu'daki tüm "Sünni" devletlerin en korkulu rüyası, "Şii hilali" ,"de facto" olarak gerçekleşiyor. Ancak, bunu görmezden geldiğimiz sürece sorun yok, zira IŞİD'le onlar değil de "biz" mi savaşacağız? Gelişmeleri İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Tuğtan ile konuştuk.

    Devamını Oku10.03.2015

    “Kaçkar Megadağ 2023” projesi O.H.A dedirtecek

    Henüz duymadıysanız Karadeniz’de, Kaçkar Dağları’nda ormanların ortasında 2023’e yetişmesi planlanan inşaat projesine inanamayacaksınız! “O.H.A” diyenleriniz olacak. İnanmayın da zaten. Gerçek dışı!

    Devamını Oku19.02.2015

    “Kuş bombası”nı ilk Amerikalılar yaptı!

    Kuştan intihar bombacısı yapan Taliban’ın “görülmemiş taktiği” aslında daha önce görüldü! Hem de bundan 72 yıl önce.Tek farkla, Amerikalılar yarasalardan yangın bombaları yaptılar. Kuşlarıysa başka bir amaçla, güdümlü bomba yapmak için kullandılar. O sırada Sovyetler ise özel eğitimli intihar köpekleriyle Alman tanklarını yok etmeye çalışıyordu…

    Devamını Oku08.12.2014

    Osmanlı’da bisikletin tarihi

    Bir önceki yazıyı, “Osmanlı’da tüm batılı sporlarda olduğu gibi bisikletin de gelişimini gayrimüslimler gerçekleştirdi” diye noktalamış ve buradan devam edeceğiz demiştik. Bu kesin bilgi. Ama bu konuda bilgiye ulaşmak da zor.

    Devamını Oku08.05.2014

    Velosipet “züppe” işiydi!

    Antalya-İstanbul arası bir haftaya yayılmış 8 etaplık 50. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dün sona erdi. İstanbullu amatör bisikletçiler televizyondan takip ettikleri etapların son ayağına dünyada kıtalararası yapılan ilk ve tek bisiklet organizasyonu olan “Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi” çerçevesinde katılma şansı buldu. Yılda bir kez de olsa Boğaziçi Köprüsü’nü bisikletleriyle geçebildiler. Eskiden olsa hepsine “züppe” diyecektik.

    Devamını Oku05.05.2014