hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günlük Gazete Başlıkları (1 Ağustos 2004)

    Günlük Gazete Başlıkları (1 Ağustos 2004)
    expand

    O benim tek evladımdı Avusturyalı Manfred Buchauer, Pamukova’daki tren kazasında Türk eşiyle birlikte yaşamını yitirmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buchauer’in annesi ‘Bu raylarda hızlı trenin çalışamayacağı konusundaki tüm uzman uyarılarını göz ardı ederek, sırf politik çıkarları uğruna bu işe olur verdiler. Bu yaptıkları bir cinayettir. O benim tek evladımdı’ dedi. 139 pare temel attı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri 1’inci OSB’ye eklenen araziye 139 adet fabrika temeli attı. Baykal'ı tehdit etti Eski CHP Hakkári milletvekili ve Hani aşiret lideri Mikail İlçin, ‘Mustafa Bayram’ı küçük düşüremezler. Bu adamla uğraşmasınlar, pişman olurlar’ dedi.

    Çakıcı'yı arayan son MİT'çi Ünlü istihbaratçı Kaşif Kozinoğlu'nun Çakıcı ile bağlantısı ortaya çıktı. Kozinoğlu'nun Çakıcı'dan 'tahsilat için yardım' istediği öne sürüldü. Liderlerine fark attı CHP lideri Baykal, Hatay'da sadece 500 kişiye seslendi. Yurt gezilerini sürdüren Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ü ise Erzincan'da 5 bin kişi dinledi. Bir çiftin anotomisi Ecevit çiftine şapka çıkaranlar kadar nefret edenler de var. Peki siyasi hayatta aralarındaki gerçek görev bölümü neydi? Rahşan Hanım'a hep 'kötü polis'i oynamak mı düşmüştü?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağustosböceğinin bir bildiği varmış! 'Sıfırcı'lar nedeniyle başlayan sistem tartışması sürerken, liselerde sınıfta kalan öğrencilere '20 günlük kursla kurtuluş' şansı tanındı İşadamına çağrı Zenginlere 'Tarihsel mirasa sahip çıkın' çağrısında bulunan Kültür Bakanı Erkan Mumcu, 'Bakanlıktaki kaynağı aktaracağımız proje yok' diye yakındı IMF ile AB'li devam Türkiye, AB üyeliğinin gereklerini de gözeterek orta vadeli bir ekonomik program hazırlıyor. IMF'nin konumu, aralık ayındaki AB zirvesine bağlı.

    Kilimle doğan imparatorluk Üniversitede okurken sırtında taşıdığı kilimleri satarak yola çıkıp dünyanın üçüncü büyük halı üreticisi oldu. Hükümetten IMF süprizi Hükümet eylülü beklemeden IMF heyetini ön görüşme için çağırdı. Kart finans furyası Avşar kalın cüzdanlı yaşlı kazanovalara yeni bir isim taktı: "Kart finans".

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşiret tehditi Hakkari eski milletvekili Mikail İlçin, CHP liderine 'Mustafa Bayram'la uğraşma. Aksi halde aşiret olarak müdahale ederiz' mesajı gönderdi. 8 bin 500 yıllık gerçek Çatalhöyük'te bulunan ana tanrıça figürü kadın-erkek ilişkilerine dair yeni ipuçları verdi. Bilim adamları, kadınların geçmişte daha güçlü olduğu kanısında. Başbakan Aziz ucuz kurtuldu Pakistan'da Devlet Başkanı Pervez Müşeref'e yönelik başarısız süikast girişimlerinin ardından bu kez de başbakanlığa yeni atanan Maliye Bakanı Şevket Aziz hedef alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahim rapor Maliye müfettişleri yılın ilk altı ayında devlette 63 trilyon liralık yolsuzluk yapıldığını belirledi. Ben şerefimi kaybetmiş bir adamım Yarım milyar doları batıran Bezmen'in itirafı: "Şeref geri alınabilecek bir şey değil. Hala şerefsiz bir adamım ben" Gül'ün Mavi Tur'a çıktığı yat Rixos'un Dışişleri Bakanı Gül'ün yorgunluk attığı Moonstar adlı yatın sahibi genç turizmci Fettah Tamince çıktı.

    Aşiretler meydan okudu Eski CHP Milletvekili Mikail Elçi, Mustafa Bayram'ı savunarak CHP'nin Van raporuna tepki gösterdi. Yaz onlar için eğlence demek Yuttaşlar, sıcakların artmasıyla birlikte sahillere akın etti. AKP belediyelere işçi kıyımı yaptı Yerel seçimlerin ardından AKP'li büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde 597 işçinin sözleşmesi askıya alınırken 1970 işçi de işten çıkarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşiret kafası Van çatışması şantaja döndü. Eski vekil İlçin’in, “Mustafa Bayram’ı aşiretlerle koruruz” sözleri Meclis’i ayağa kaldırdı. Guınness'lik açılışlar Kayseri’de 139 fabrikanın temel atma törenine katılan Başbakan, Türkiye’de artık yattığı yerden kazanan yatırımcı değil, yatırım yapan, üreterek kazananların olduğunu söyledi.

    Kayseri örnek olsun Son yıllarda hızla gelişen ekonomisi, borçsuz Büyükşehir Belediyesi ve alt yapısı tamamlanmış şehir görüntüsüyle Anadolu’nun yıldızı haline gelen Kayseri, tarihinin en önemli günlerinden birini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadı. Kadir Ağa'dan yeni bir hizmet Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki törenden sonra Kadir Has Kongre Merkezi’nin temelini atan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kadir Has’a teşekkür ederek, “Elinde imkanı olan, varlığı olan işadamlarımız, bunları öbür dünyaya götüremeyeceklerini bilsinler, hayır yatırımları yapsınlar” dedi.

    İşte Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri Türk Traktör, 2003’te satışını en fazla artıran sanayi şirketi oldu İran’dan Erdoğan’a ‘olumlu’ mesajlar Erdoğan'ın İran ziyareti devam ediyor. İlk gün görüşmelerinde terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e karşı ortak mücadele ve İran doğalgazının batı pazarlarına Türkiye üzerinden satışı için önemli adımlar atıldı.

    Bir 'tık'la 139 eser, bu bir rekor Başbakan Kayseri'de bir düğmeye basarak 101 fabrika temeli attı. "Eli boş döndü diyenler bunu niye görmüyor? Rakamlar elimizin boş mu, dolu mu olduğunu gösteriyor" dedi. Karaahmet'e 'jest' 1.8 katrilyon lira Ekonomik çevrelerde, "Mehmet Emin Karamehmet neden özel muamele gördü" sorusu soruluyor. Acaba, medya patronu olmasının bunda rolü var mı? Bir Türk müteşebbisi, kurtarılmak mı isteniyor? Yoksa müesseselerin ayakta kalmasına mı çalışılıyor?

    İsrail’in nükleer sırlarını, yeni bir soykırımı önlemek için ifşa ettim Açıkladığı bilgilerle dünya kamuoyunu sarsan Vanunu, Türk basınına ilk kez konuştu: İsrail’in nükleer gücüne dikkat çekerek, yeni bir soykırımı önlemek istedim. Hiç pişman değilim. Zarkavi’nin grubu Irak’ta Türk TIR şoförlerini rehin aldı Irak'taki direnişin en önemli ismi Ürdün asıllı Ebu Musab el- Zerkavi'ye bağlı olduğu belirtilen grubun iki Türk TIR şoförünü kaçırdığı bildirildi.

    Garanti almayınca Hamaney'e gitmedi Başbakan Erdoğan, doğalgazda fiyat indirimi için Dînî Lider Hamaney'le görüşmesini teklif eden İranlılara, "Önce imzalayalım, sonra bunu değerlendiririz" dedi. Rantiye değil, şantiye Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le Kayseri'de çeşitli açılışlara katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni fabrikalarla işsizlik sorununun biteceğini söyledi.

    İşte Pazar keyfi Ligin başlamasına 5 gün kaldı. Futbola susadık. Susuzluğumuzu dindirecek üç müthiş maç var bugün. Devlerimiz, devlere karşı… İşte Pazar keyfi. Krizin ardıondan Aziz Yıldırım Daum'u kovmalarını bekleyen çok insan bulunduğunu belirten Yıldırım, "Geçmişte bu tür hatalarımız oldu ama artık politikamız kazanmak" dedi.

    Gerçek şampiyon Williams, Tyson'ı fena dövdü... Bu haber her yerde var... Olmayan haber şu: Bizim Sinan Şamil Sam, Williams'ı daha fena dövmüş, Avrupa Ağır Sıklet Şampiyonu olmuştu.. Porto aslan görsün UEFA Kupalı Cimbom, Şampiyonlar Ligi galibi Porto karşısında. İki devin maçı, 80 bin kişilik dev New Jersey Giants Stadı'nda..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow