hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylemci işçiler CHP'yi bastı!

    Eylemci işçiler CHPyi bastı
    expand

    İzmir Konak Belediyesi önünde 68 gündür eylem yapan, taşeron şirkette çalışırken çıkarılan temizlik işçileri CHP Konak ilçe binasını bastı. İşçiler kendilerini toplantı salonuna kilitledi.

    Yaklaşık 30 işçi sabah saat 09.00 sularında sloganlar atarak İşçiler Caddesi 5/A'daki işhanında bulunan CHP Konak İlçe binası önüne geldi.

    İşçilerin arasından 10 kişi işhanının üçüncü katında bulunan CHP ilçe örgütüne girdi.

    Sloganlar atan işçiler, içeride bulunanlar ile bir süre tartıştıktan sonra kendilerini toplantı salonuna kilitledi.

    İşçilerden Selçuk Kamiloğlu yanında getirdiği bir şişe benzinden bir kısmını üzerine döktü. İşçiler ardından camlara çıkarak sloganlar attı.

    İşçilerin ilçe binasını basmasının ardından olay yerine gelen çevik kuvvet aşağıda bulunan eylemcileri yolun karşısına uzaklaştırdı.

    Bu arada işçi yakınlarından Abuzer Yılmaz, kendilerini toplantı salonuna kilitleyen işçileri eylemden vazgeçirmeye çalıştı.

    Polisin toplantı salonuna girerek işçileri ikna etmesinin ardından on işçi yaklaşık 1 saat 20 dakika süren eylemi bitirdi.

    Polis eşliğinde binadan çıkartılan işçiler gözaltına alındı. İşçileri eylemden vazgeçirmeye çalışan Abuzer Yılmaz ile tartışan CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, işçilere tepki göstererek, "Biz bu işin dışardan yaptırıldığını biliyoruz. Seçimler öncesi provokatif bir hareket bu. Bu işçilerin belediye ile partimiz ile ilgisi yok. Belediyenin iş verdiği taşeron firmanın eski elemanları. Bu işçiler birilerinin yönlendirmesiyle partimize zarar vermek amacıyla yapılıyor. Ancak bunların bu hareketine de ne yazık ki müsaade ediliyor" diye konuştu.

    Belediye başkanı: "Şehir terörü"

    Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, taşeron şirkette çalışırken işten çıkarılan bir grup işçinin CHP Konak İlçe binasını basmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

    Başkan Tartan, Konak Belediyesi ile çeşitli kurum ve kuruluşların önünde eylemlerini sürdüren işçilerin belediye ile ilgilerinin bulunmadığını hatırlattı.

    CHP ve Konak Belediyesi ile ilgileri olmadıkları halde çalıştıkları kurum yerine Konak Belediyesi'ni hedef haline getiren, CHP ve emek düşmanlığı yapan profesyonel eylemcileri kamuoyunun ibretle izlediğini söyleyen Başkan Tartan, "Hemen her gün yaşanan, hiçbir insani ve haklı dayanağı olmayan şehir terörü nedeniyle devleti de göreve çağırıyorum" dedi.

    Eylemleri yönlendiren ve işçiler adına açıklama yapan kişilerin de Konak Belediyesi ile hiçbir bağı ve bağlantısının bulunmadığına değinen Başkan Tartan, "Konak Belediyesi'nin hiç alakası olmayan bir konunun merkezi haline getirilmek istenmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Binaları basan, insanları tehdit eden ve tüm bunları kamuoyunun önünde yaklaşık iki aydır sürdüren profesyonel eylemcilere devletin dur deme zamanı geldi" dedi.

    Belli mihrakların ve bu işten nemalanmak isteyen bazı çevrelerin girişimleriyle 40 kadar işçinin kullanıldığını önesüren Tartan, "Bu işçiler kullanılıyor, siyasi malzeme yapılıyor. Mevcut ellerinde çalışacakları bir iş varken, son derece uygun koşullarda çalışırken ve yasal düzenlemeler konusunda elimden geleni yapacağımı söylemişken hala bu konuda belli mihraklar ile işbirliği içinde hareket ediliyor. İyi niyetle hareket eden işçilerin bu işi kullanan ve geçmişleri lekeli bazı insanların oyununa geldiklerini düşünüyorum. Ben eylemin başladığı tarihten bugüne kadar devlet adamına yakışır bir ciddiyet ve vakur içinde herhangi bir provokasyona meydan vermemek amacıyla son derece saygın bir şekilde duruyorum. Ama bu saatten sonra artık şehir terörüne devletin de dur deme zamanı geldi ve geçiyor. Çünkü artık kurum ve kuruluşların yanında insanlar da zarar görmeye başladı. Belediye Başkanı olarak bu uyarıyı yapmak zorundayım. O gariban çocukların sırtından nemalanan, onların sırtından para kazananlar var, bunlara karşı dikkat edilsin" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow