hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan ödül için İtalya'ya gidiyor

    Erdoğan ödül için İtalyaya gidiyor
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Avrupa Kurumlar Ödülü'nü almak üzere yarın İtalya'ya gidecek.

    Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, yarın akşam saatlerinde İtalya'nın Napoli kentine hareket edecek.
     
    Erdoğan, 2 eylül cuma günü ilk olarak Akdeniz Laboratuvarı Vakfı'nın (Laboratorio Mediterraneo) merkezi olan Maison de la Mediterranee'de İstanbul Salonu'nun açılışına katılacak.
     
    Erdoğan, açılışın ardından, 1994'de kurulan ve AB Komisyonu ile bazı uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde, Akdeniz ülkeleri arasındaki kültürel işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunan Akdeniz Laboratuvarı Vakfı'nın geleneksel ödül törenine katılacak. Başbakan Erdoğan'a törende, 'Avrupa Kurumlar Ödülü' verilecek.
     
    Erdoğan, törenin ardından bir basın toplantısı düzenleyecek ve Napoli'den ayrılacak.  Beraberindeki heyetle Napoli'den Milano'ya geçecek olan Başbakan Erdoğan, Como Gölü kıyısındaki Villa d'este'de yapılacak Ambrosetti Forumu'na katılacak.

    Bu yıl 31'incisi yapılan ve üç bölümden oluşan Ambrosetti Forumu'nun ilk bölümünde jeopolitik, ekonomik, bilimsel ve önemli güncel akımlar açısından yaşanan gelişmeler üzerinde durulacak.
     
    Başbakan Erdoğan, forumun bu bölümünde 'Dünyadaki Güncel Sorunlar' kapsamında gerçekleştirilecek olan dünya enerji sorunlarınailişkin oturumda bir konuşma yapacak.
     
    Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, toplantının ardından Türkiye'ye hareket edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow