hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan 'pazarlama' açıklaması

    Erdoğandan pazarlama açıklaması
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok tartışılan "ben ülkemi pazarlamakla mükellefim" sözlerine açıklık getirdi.

    Uluslararası sermayenin iyi bir pazarlama ile çekilebileceğini söyleyen Erdoğan, pazarlama derken Türkiye'yi anlatmayı kastettiğini, ancak halen bunu anlamayanların olduğunu kaydetti.
     
    Başbakan Erdoğan, YASED'in düzenlediği ''Yatırımların Yeni Gözdesi: Fırsatlar Ülkesi Türkiye'' konferansının ikinci ve son gününün açılış konuşmasını yaptı.
     
    Konuşmasında yabancı sermayenin önemini vurgulayan ve bu tip toplantıları düzenleyen kurumların çabalarını takdirle karşıladığını belirten Erdoğan, toplantıların hayırlı ve ufuk açıcı olmasını diledi.
     
    Yabancı sermaye için pazarlama önemli
     
    İçerde iyi bir ekonomi yönetimi ile birçok şeyin başarılabileceğine, sürdürülebilir büyümenin sağlanabileceğine ve istikrarın yakalanabileceğine işaret eden Başbakan Erdoğan, ancak kayda değer bir yabancı sermaye çekmek için bunların yeterli olmadığına dikkat çekti.
     
    Burada pazarlama stratejisi ve marka yönetimine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erdoğan, yapılanların ve fırsatların yurtdışında anlatılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. 
     
     
    ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
    Başbakan Erdoğan, Cevahir İş Merkezi'nin açılışında Galataport ihalesi ile ilgili soruları yanıtlarken, kamuoyunda çok tartışılan şu ifadeleri kullanmıştı:

    "İhaleyi kazanan firma, üçü Türk beş ortaklı ama sadece iki yabancı konuşuluyor. Bu iki yabancı da sahalarında dünyanın ilk üçü içindeler. Bu firmalar dünyanın zengin işadamlarını da getiriyor. Anlayan yeri gelir tenekeyi altın, anlamayan altını teneke yapar. Bu incelikleri göremeyenler ileri geri konuşuyorlar. Bunlar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Ülkeme yatırım için dünyanın tüm girişimcileriyle görüşürüm. Bakanlarıma da her yerde görüşmelerini tavsiye ederim. Çünkü ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim."
    Bu bağlamda tartışma yaratan "ben ülkemi pazarlamakla mükellefim" sözlerine de açıklık getiren Erdoğan, şöyle konuştu:  
     
    "Uluslararası sermayenin yönünü ancak iyi bir pazarlama ile çevirebilirsin. Gayretimiz ve çabamız sadece bunun için. İçeride güven ve istikrar oluşturarak altyapıyı sağlamlaştırdık, dışarıda da durup dinlenmeden Türkiye'yi anlattık. Buna da devam edeceğiz. İşte ben pazarlama derken bunları anlattım. Ama hala bunları anlamamakta direnenler var. Siyasetin, sosyal olayların pazarlaması vardır ve bunların böyle bilinmesi bilimsel bir gerçektir."

    "Bürokrasi ile mücadele sürüyor"
     
    AB sürecinin yabancı yatırımlar açısından çok önemli olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
     
    "Bu süreci doğru analiz edemeyenler, Türkiye'yi eski yerinde sananlar, dünyadaki değişimleri eski ideolojilerle yorumlayanlar geç kalmış olacaktır. Türkiye doğru yoldadır ve geri dönüş yoktur. Türkiye'nin yolu güven, istikrar ve başarının yoludur.
     
    Erdoğan Türkiye'de kemikleşmiş yanlış anlayışların varolduğunu da savunarak, ekonomide devletçiliği topluma karşı kullananların olduğunu belirtti.
     
    Bürokrasi ile mücadelenin de hala devam ettiğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:
     
    "Belli yerlerde başarılarımız var ama her yerde aşabilmiş değiliz. Yabancı sermaye, yabancı yatırım demektir. Ama bunu anlamamakta direnen bürokratik anlayış var. Engeller koyuyor, setler çekiyor. Kendilerini öyle takdim ediyorlar ki çok vatansever zannediyorlar bunları. Ve siz de sanki vatanperver gibi değil de ülkenin düşmanı gibi takdim ediliyorsunuz."
     
    Faizler 56 puan düştü
     
    Kendi hükümetleri döneminde yabancı sermayenin Türkiye'yi tercih etmeye başladığını kaydeden Erdoğan, son üç yılda kurulan şirket sayısının 50 yılda kurulandan daha faza olduğunu söyledi.
     
    Hükümetleri döneminde demokrasiye yapılan yatırımların karşılıklarını ekonomide almaya başladıklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin üç yılda dünyanın en büyük 17'inci ekonomisi olduğunu ifade etti.
     
    Son üç yılda faizlerin de 56 puan düştüğüne işaret eden Erdoğan, bunun sağladığı tararrufun da yaklaşık 90 katrilyon lira olduğunu vurguladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow