hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyüklere bale kursu

    Büyüklere bale kursu
    expand

    Ataşehir'deki Kuğu Bale ve Müzik Okulu daha çok 25-45 yaş grubu bayanlardan oluşan bir bale kursu düzenliyor.

    CNN TÜRK'te yayınlanan Afiş programına katılan Kuğu Bale ve Müzik Okulu bale öğretmeni Selen Karabulut, "bale estetik açıdan ve forma girmek için çok önemli" dedi.
     
    Karabulut, kursun moral verdiğini de anlattı:
     
    "Çoğu zaman insanın içinde kalır. Moral olarak da iyi geliyor zaten bir çoğu çalışan bayan. Küçüklerle aynı hareketleri yaptırıyoruz ama teknikler biraz daha farklı."
     
    "Profesyonel olarak baleyle uğraşmak isterseniz müzik kulağı ve fiziksel yatkınlık aranır, bizim çalışmalarımız hobi amaçlı olduğu için bunlara çok fazla dikkat etmiyoruz."
     
    Profesyonel olarak çok erken yaşlarda başlanan bale, bu kursla erken yaşlarına dönemeyen ama çoçukluk hayallerine dönebilenleri de biraraya gertiriyor. 
     
    Kursta dönem sonu gösterileri de düzenleniyor.
     
    Kuğu Bale ve Müzik Okulu Müdürü Dr. İlhan Özdemirci, "büyüklerde genelde utangaçlık oluyor ama içlerinde olduğu için zamanla alışıyorlar. Hatta yıl sonunda üç öğranci sahneye bile çıktı" dedi.
     
    Bale pabuçları, bale kıyafetleri, bale  salonu, bale öğretmeni, bale  heveslileri hep birarada, ancak balet adayı bulunmuyor.
     
    Özdemirci, "balede erkek çocuklar için teşviklerimiz olsa bile erkek öğrenci bulamıyoruz. Toplumsal önyargılar çocukları kaçırıyor. Toplumda bu yıkılmalı" dedi.
     
    Dr. İlhan Özdemirci, "danslarda bile bayanlar eşsiz kalıyor. Ama bunda çekinmelerine gerek yok, güven verici bir olay çünkü" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow