hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayan okçular gümüşte kaldı

    Bayan okçular gümüşte kaldı
    expand

    Akdeniz Oyunları'nda okçuluk müsabakalarında finalde İtalya'ya yenilen Türkiye, bayanlar olimpik yay takım kategorisinde gümüş madalya kazandı.

    Emilio Campra Gençlik Stadı'ndaki oyunların okçuluk müsabakalarının üçüncü gününde, Türkiye, ilk turu maç yapmadan geçerek geldiği yarı finalde Slovenya'yı 225-216 yenerek finale kaldı.
      
    Zekiye Keskin Şatır, Damla Günay ve Derya Bard Sarıaltın'dan kurulu milli takım, finalde Natalia Valeeva, Pia Carmen Maria Lionetti ve Elena Tonetta'dan kurulu İtalya'ya 236-232 yenilerek gümüş madalyayla yetindi.
     
    Türkiye, oyunlarda okçuluk dalındaki müsabakaları böylece bir gümüş ve bir bronz madalyayla tamamladı.
     
    Bayan Milli Takımı sporcuları, final müsabakasını yitirmeleri nedeniyle üzgün olduklarını ancak Almeria'dan gümüş madalyayla dönmenin de büyük başarı olduğunu söyledi.

    Şatır hamileliğine rağmen yarıştı

    Müsabakalara 7.5 aylık hamile olarak katılan Zekiye Keskin Şatır, "benimle beraber karnımdaki kızım da gümüş madalya almış oldu. Herhalde o da sevinmiştir" dedi.
      
    1.5 yaşında Selin adında bir kızı olan Şatır, yeni doğacak kızının adına Almeria'da karar verdiğini ve büyük olasılıkla "Melisa" olacağını söyledi.
     
    Final karşılaşmasını izleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise kazandıkları gümüş madalyadan dolayı Okçuluk Bayan Milli Takımı sporcularını kutlayarak, "bunlar örnek almamız gereken sporcularımız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow