hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dincer'e 'intihal' suçlaması netleşiyor

    Dincere intihal suçlaması netleşiyor
    expand

    Ömer Dinçer'in, yayınladığı bir kitapta başka kitaptan kaynak belirtmeden alıntı yani intihal yaptığı iddialarına Cumhuriyet Üneversitesi de katıldı.

    Üniversite senatosundan yapılan açıklamada intihalin somut delillerle kanıtlandığı ancak zamanaşımı nedeniyle Dinçer hakkında bir işlem yapılamadığı belirtildi.
     
    Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in intihal, yani aşırma yaptığı iddiaları yeniden gündeme geldi. Ömer Dinçer iddiaları reddetti, konu mahkemede, suçlamalar ahlaksızca dedi. Ancak iddiları destekleyenler arasına  bu kez Cumhuriyet Ünevirsitesi de katıldı.
     
    Cumhuriyet Üneversitesi Dinçer'in aşırma yaptığının somut delillerle kanıtlandığını savundu.
     
    Üniversite Senatosu Ömer Dinçer'in Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi iken yayınladığı işletme yönetimi adlı kitapta intihal yani kaynak belirtmeden başka kitaptan alıntılar yaptığını belirterek, "üniversitemiz yayın etiği inceleme komisyonu Doçent Doktor Yahya Fidan'ın Profesör Ömer Dinçer ile birlikte 1996 yılında yayınladığı işletme yönetimi başlıklı kitapta Profesör Tamer Koçel'in işletme yöneticiliği başlığını taşıyan kitbından yayın etiğine uymayan şekilde birçok aşırma yapıldığı tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.
     
    Senato açıklamasında etik ihlalinin sabit olduğu ancak zamanaşımına uğradığı belirtildi. Üniversitede olayı YÖK'e de bildirildiğini de açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow