hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedelli askerlik görünürde yok

    Bedelli askerlik görünürde yok
    expand

    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yeni bir bedelli askerlik uygulamasının mümkün görülmediğini açıkladı.

    AKP Trabzon milletvekili Asım Aykan'ın soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, bedelli askerliğin Genelkurmay Başkanlığı'nın ortaya koyduğu ihtiyaçlarla bağlantılı olduğunu hatırlattı.
     
    Bakan Gönül, askerlik yükümlülüğü için kaynağa giren miktarın ihtiyaçtan fazla olması durumunda, ihtiyaç fazlası olanların bedel ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirmelerine olanak sağlandığını anımsattı. 
     
    “İhtiyaç ancak karşılanıyor”
     
    Vecdi Gönül, askerlik süresinin kısaltıldığına dikkat çekerek, "mevcut insan gücü kaynağımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını ancak karşıladığından yeni bir bedelli askerlik uygulaması çalışması yapılmamaktadır'' dedi.
     
    Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül, askerlik hizmet sürelerinin 15 temmuz 2003 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere erbaş-erler için on sekiz aydan on beş aya, yedeksubay adayları için on altı aydan on iki aya, kısa dönem erbaş-erler için ise sekiz aydan altı aya indirildiğini de hatırlattı.

    Bedelli tartışmasını Gönül başlattı
     
    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kısa bir süre önce askerlik süresinin kısaltılmasının, ordunun modernizasyonu çerçevesinde söz konusu olabileceğini söylemişti.  Genelkurmay Başkanlığı ise, askerlik süresinin kısaltılması yönünde çalışma yapılmadığını açıklamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow