hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okuldan "Çağdaş Yaşam" adı çıkarıldı

    Okuldan Çağdaş Yaşam adı çıkarıldı
    expand

    Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesindeki "Dağpınar Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu"nun adı 'okul birleştirme' operasyonu ile değiştirildi. Okuldaki "Çağdaş Yaşam" ismi çıkarıldı. Okulun adının değiştirilmemesi için imzalanan protokol rağmen yapılan uygulama, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerinin tepkisine neden oldu.

    Dağpınar beldesindeki 5 derslikli ilköğretim okulu, 1995 yılında bahçesine yatılı bölge ilköğretim okulu yapılınca boşaltıldı.

    Atıl durumdaki okul Milliyet Gazetesi'nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yürüttüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasıyla yeniden eğitime kazandırıldı.

    Hayırsever işadamı İsmet Güresen'in yeğeni Deniz Bülbül maddi katkılarıyla yapılan okula "Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu' adı verildi.

    2005 yılında derneğin merhum genel başkanı Profesör Türkan Saylan ile dönemin Kars Valisi ve Digor Kaymakamı arasında protol imzalandı. Protokole göre okulun adı değiştirilmeyecekti.

    Birbirine 20 metre uzaklıktaki iki okul, eğitime iki ayrı okul olarak başladı. Ancak bir süre sonra yatılı okul, başka bir yere taşındı. Statüsü değişen yatılı okulun adı Dağpınar İlköğretim Okulu oldu.

    Ancak Digor Kaymakamlığı, iki okulun aynı bahçede yer almasının "mevzuata aykırı olduğunu" savundu, "İki okul birleştirilsin" dedi.

    Kaymakamlık, okulun adındaki "Çağdaş Yaşam" ismini çıkarıp, yeni adının Dağpınar İsmet Güresen İlköğretim Okulu olması önerisinde bulundu, İl Milli Eğitim ve Valilik öneriyi kabul etti.

    Karar tepki çekti


    Ancak "Çağdaş Yaşam" isminin çıkarılması dernek yöneticilerinin tepkisine neden oldu.

    Aynı bahçede iki okulun olması idari açıdan bazı sorunlar meydana getirdiğini savunan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, mevzuatı dernek yöneticilerine anlattıklarını belirtti. Dernek yöneticileri ise yargıya başvuracaklarını belirtiler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow