hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da televizyondan eğitim başladı

    Diyarbakırda televizyondan eğitim başladı
    expand

    Domuz gribi nedeniyle eğitime bir hafta ara verilen Diyarbakır'da yerel bir kanaldan ders yayınına başlandı. Bu arada Diyarbakır Valiliği, domuz gribine yakalananların sayısının 23 olduğunu belirtti.

    Domuz gribi nedeniyle kentte eğitim ve öğretime bir hafta ara verilmesi nedeniyle 7 günlük sürede öğrencilerin eğitimden geri kalmasını engellemek amacıyla yerel televizyon kanalı ART'den eğitim yayını bugün saat 15.00 itibariyle başladı.

    Mili Eğitim Bakanlığınca hazırlanan CD'lerden eğitim yayınının bugün 19.00'a kadar süreceği öğrenildi.

    ART Televizyonu Genel Müdürü Halim Durucu, AA muhabirine, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin teklifi üzerine eğitim yayınına başladıklarını belirtti.

    Durucu, "Bugün ilköğretim okulları için Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji Bilimleri dersleriyle ilgili CD'leri 4 saat yayınlayacağız. Yarın ilköğretim kademesi için Milli Eğitim Bakanlığı'mızca hazırlanan paket programlar, orta öğretim kademesi için eğitim programı ise görevli öğretmenler tarafından anlatılacaktır. Dersler 25 dakika süreli olacak. 25 dakikalık ders sonunda 10 dakika ara verilecek. Dersler yarın da saat 08.00 ile 15.00 saatleri arasında ekrandan yayınlanacak" dedi.

    Ekran başında ilk kez eğitim alan öğrenciler, yayından memnun olduklarını belirtti.

    Evde televizyondan eğitim yayınını izleyen öğrenciler, okulların tatil olması nedeniyle hem derslerinden hem de arkadaşlarından uzak kaldıklarını ifade ederek, "Bugün televizyondan dersleri izledik. Bu sayede derslerimizi yapacağız" dediler.

    Öte yandan, okulların yanı sıra kentteki dershane, kreş ve özel eğitim kurumlarında da bugünden itibaren bir hafta süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.

    Vaka sayısı 23

    Bu arada Diyarbakır Valiliği, domuz gribine yakalananların sayısının 23 olduğunu belirtti.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 5'i öğrenci 7 vatandaşta görülen H1N1 gribi vaka sayısının 20 Ekim 2009 tarihi itibariyle 17'si öğrenci, 6'sı da yetişkin olmak üzere 23'e yükseldiğini bildirildi.

    Açıklamada, 23 vatandaşın genel durumunun iyi olduğu ve evlerinde takiplerinin devam ettiği kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow