hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra'da 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sergisi

    Londrada Yurtta Sulh Cihanda Sulh sergisi
    expand

    İngiliz ressam Ned Pamphilon'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü tanıtmayı amaçlayan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' adlı sergisi Londra'da açıldı.

    Türkiye'ye duyduğu hayranlıkla tanınan Pamphilon'un sergide, Atatürk ve Churchill'in portrelerinin yanı sıra İstanbul'u, sufi öğretisini, Osmanlı İmparatorluğu tuğralarını konu alan tabloları bulunuyor.
     
    Atatürk'ün büyük bir devlet adamı olduğunu belirten Pamphilon, Türkiye'de halkın demokrasiye ve laikliğe olan bağlılığının Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin gücünü gösterdiğini söyledi.
     
    Pamphilon, ''dünya barışı adına bir gecede mucizeler yaratmayı beklemiyorum fakat hayranlık duyduğum Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' söyleminin zaman içinde tüm İngiliz halkı tarafından duyulmasını amaçlıyorum. Bu sergi de bu amacımın gerçekleşmesi yönünde bir adımdır'' dedi.
     
    7 şubat saat 07.00
     
    İngiltere'de ilk kişisel sergisini açan Pamphilon, 'yedi' rakamının Türk tarih ve kültüründe önemli bir yeri bulunduğunu da vurgulayarak Nuh tufanının bitimini simgeleyen yedi renkli gökkuşağı, Mevlevi semahının yedi aşaması, Türkiye'nin yedi bölgeden oluşup, yedi ülke tarafından çevreleniyor olmasını örnek gösterdi.
     
    Pamphilon, bu nedenle sergiyi 7 şubatta saat 07.00'de açmayı istediğini de söyledi.
     
    DHL'in lojistik, Setur'un da seyahat sponsoru olduğu sergide, The Marmara Pera tarafından çikolatalı lokum, Kurukahveci Mehmet Efendi tarafından ise Türk kahvesi ikram edildi.
     
    Bir Mevlevi dervişinin sema gösterisi sunduğu açılışa, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli ile Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu da katıldı.
     
    Türkiye'de de Atatürk konulu birçok sergiye imza atan Ned Pamphilon, adını, geçtiğimiz aylarda Boğaziçi Köprüsü'nü gökkuşağının yedi rengine boyama projesi olan 'Gökkuşağı Köprüsü' ile de duyurmuştu.
     
    Ned Pamphilon hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayın
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow