hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Film festivalinde seyirci rekoru

    Film festivalinde seyirci rekoru
    expand

    '25'inci Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde, 150 bini aşkın seyirci sayısıyla rekor kırıldı.

    İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Akbank sponsorluğunda düzenlenen 1-16 nisan tarihleri arasında düzenlenen festivalde biletli ve davetiyeli toplam seyirci sayısının 150 bini aştığı belirtildi.
     
    Açıklamaya göre İstanbul Film Festivali'ni geçtiğimiz yıl ise 90 bin sinemasever izledi.
     
    Festival boyunca yedi sinemada toplam 219 film gösterildi ve 170 seansın biletleri tükendi.
     
    Açıklamada, özellikle hafta içi 2.5 YTL olan gündüz seanslarının sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördüğü, bu seanslarda yaklaşık yüzde 95 doluluk oranına ulaşıldığı da belirtildi.
     
    'NTV Belgesel Kuşağı', '25 Yılın Altın Filmleri' ve 'Akbank Galaları'nın da büyük ilgi gören bölümler arasında yer aldığı festivalin 'Ulusal Yarışma Bölümü'nde yer alan ve 'yılın en iyi Türk filmi' seçilen Reha Erdem'in 'Beş Vakit' adlı filmi de yabancı film eleştirmenleri tarafından en çok beğenilen Türk filmi oldu.
     
    Festival haberleri, Variety, Screen International, Sight and Sound, Vertigo, Skrien ve Epd Film gibi önde gelen sektör dergilerinin yanı sıra Le Monde, The Independent, Berliner Zeitung, Tagesspiegel, La Reppublica, Elefthrotypia, Morgenbladet, Die Tageszeitung ve Voir gibi önemli gazetelerde de yer aldı.

    İtalyan RAI 3 televizyonu günlük festival haberlerine de yer verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow