hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın Penguen'e açtığı dava reddedildi

    Erdoğanın Penguene açtığı dava reddedildi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Tayyipler Alemi' konulu karikatürleri yayımlayan Penguen dergisi aleyhine açtığı 40 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

    Ankara Birinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin, karikatürlerin müvekkilinin kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini savundu ve davanın kabul edilmesini istedi.
     
    Penguen dergisinin avukatları ise, Erdoğan ile çizilen karikatürler arasında herhangi bir özdeşleştirme yapılmadığını ve hakaret kastı bulunmadığını belirten eski görüşlerini tekrar ettiler.
     
    Yargıç, tarafların görüşlerini aldıktan sonra davanın reddine karar verildiğini açıkladı.
     
    Penguen dergisi çizerleri, karikatürist Musa Kart'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kafalı kedi çizdiği için aldığı ceza üzerine, 'Tayyipler Alemi' başlıklı karikatürü dergiye kapak yapmıştı.
     
    Başbakan'ın basın davaları
     
    Başbakan Erdoğan, daha önce de kendisini kedi olarak betimleyen Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart'tan 5 bin YTL manevi tazminat kazanmıştı.
     
    Başbakan ayrıca, kendisini, fil, zürafa, maymun, deve, kurbağa, yılan, inek ve ördek şeklinde betimleyen karikatürleri 'Tayyipler Alemi' başlığıyla kapak yapan mizah dergisi Penguen'e 40 bin YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.
     
    Karikatürlerden sonra sloganlara da dava açan Erdoğan, SEKA fabrikasında eylem yapan işçilerin sloganlarını yazan Evrensel gazetesinden 15 bin YTL tazminat istemişti.
     
    Erdoğan son olarak gazeteci-yazar Fikret Otyam'dan, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 5 milyar lira manevi tazminat kazanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow