hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeytinburnu-Bağcılar hattı hizmette

    Zeytinburnu-Bağcılar hattı hizmette
    expand

    Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar tramvay hattı hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.'ye ihale edilen ve 27 ocak 2004 tarihinde temeli atılan tramvay hattında, resmi açılış 14 eylülde gerçekleşecek.

    Toplam 5 bin 423 metre uzunluğunda olan hat üzerinde 587 metre viyadük, 4 bin 35 metre hemzemin bulunuyor. Günde 127 bin yolcunun taşınacağı hatta, toplam 9 istasyon yer alıyor.
     
    Araçların 5 dakikada bir hareket etmesi planlanan hatta yolculuk 20 dakika sürecek ve yolcular, Zeytinburnu istasyonundan Kabataş tramvay hattına veya Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metro hattına aktarma yapabilecek. 
     
    Bağcılar'dan hareket eden bir kişi, raylı sistem hatlarını kullanarak 1 saat 18 dakikada 4'üncü Levent'e ulaşabilecek.
     
    Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar cadde tramvayı 50 milyon YTL'ye mal oldu.
     
    Tramvay hattının temeli Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından atılmıştı ve 15 ayda yapılması planlanıyordu.
     
    2005 yılı nisan ayında hizmete girmesi gereken tramvay hattı, normal süresinin iki katı bir sürede hizmete girmiş olacak.
     
    Hattın resmi açılışı, 14 eylül perşembe günü törenle yapılacak. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow