hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "16 bin 200 sağlık personeli alınacak"

    16 bin 200 sağlık personeli alınacak
    expand

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 16 bin 200 sağlık personeli alımı yapılacağını bildirdi.

    Erzurum'un Oltu ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu'nda halka hitap eden Bakan Akdağ, sağlık personeli alımı için ilanların yapıldığını, yerleştirmelerin ise Mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi.

    Alınacak personel içerisinde acil tıp teknikeri ve acil tıp teknisyenleri bulunduğunu bildiren Akdağ, "Şu anda ilanları yaptık. 16 binin üzerinde, 16 bin 200 sağlık personelinin nasip olursa mart ayı içerisinde yerleştirmelerini yapmış olacağız, yeni personel alımı yaparak. Bunların içerisinde bin 200 kişi civarında paramedik dediğimiz acil tıp teknikerleri var. 800'e yakın sağlık meslek liselerinde yetişen acil tıp teknisyenleri var. 800 sayısı oldukça iyidir. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin önemli bölümü işe yerleşme imkanı bulacaklar" dedi.

    Akdağ, sağlık meslek liselerinden 90'lı yılların başında mezun olup da işe giremeyenler bulunduğunu anımsatarak, "Bunların sayısı çok fazlaydı. İşe giremiyorlardı. İşe girememiş 100 kişi varsa 90'ı bugün işe girdi. Geriye kalan 10'u ise puanları düşük. Ama biliyorum ki önümüzdeki yıllarda onlar da işe girecekler. Sağlık personeli açısından az tercih edilen bölgelerde puanlar düşük. Buralar tercih edilirse işegirmek daha kolaylaşır" diye konuştu.

    Hükümet olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Bakan Akdağ, yapılan hizmetlerde ayrımcılık yapmadıklarını, bu konuya çok önem verdiklerinibelirtti.Kendilerine oy veren ya da oy vermeyen illere aynı hizmeti götürmeyeçalıştıklarını ifade eden Akdağ, "Siyasette ayrımcılık yapmaması gereken birinci derecede kişiler bizleriz" dedi.

    Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'i de makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, buradaki konuşmasında da, Türkiye'de bazı kesimlerin AK Parti'yi yıpratmak isterken ülkeye zarar verdiğini, ancak bunun farkında olamadıklarını belirterek, "Bunu yaşam biçimi yapan yazar, çizerler var. Milletimiz bunu çok iyi biliyor. Sağdan soldan karalamalarla milletin aklını çelemiyorlar" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow