hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wolfowitz'in delik çorapları ses getirdi

    Wolfowitzin delik çorapları ses getirdi
    expand

    Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz'in Edirne'de Selimiye Camii çıkışında fotoğraflanan, iki başparmağı delik çorapları dünya basının gündemine oturdu.

    Başta Amerikan gazeteleri olmak üzere birçok gazete, fotoğrafın eşlik ettiği yorumlar yayımlarken, Washington Post, "3 dolar verip çorap almayan birinden para konularında tavsiye alır mıydınız" yorumunda bulundu.
     
    Wolfowitz'in delik çorapları sadece haberlere konu olmakla kalmadı, bütün dünyadan kısa görüntülerin yayınlandığı internet sitesi YouTube izleyicilerinin de gözdesi oldu.
     
    Delik çoraplı Wolfowitz'in görüntüsü, YouTube'da dün haber kategorisinde "en çok izlenen" ve "en çok yıldız alan" görüntüler arasına girdi.
     
    'Yüzüklerin Efendisi' karakterlerine benzetildi
     
    İnternet bloglarında da Wolfowitz'in delik çorapları geniş biçimde tartışıldı. Okuyucuların haber sitelerinin bloglarına yazdıkları yorumlarda, Wolfowitz, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda aldığı görevler sırasında Irak savaşına karar verilmesindeki rolü nedeniyle yaygın şekilde eleştirildi ve ünlü film 'Yüzüklerin Efendisi'ndeki bazı karakterlere benzetildi.
     
    Bloglara yazan okuyuculardan kimileri, kinayeli olarak "Çorap alamayacak kadar meşguldü" derken, bazıları "Bayan Wolfowitz'in sorumluluklarını" hatırlattı.
     
    İngiliz The Guardian gazetesi de bugünkü yorumunda, blogcuların Wolfowitz'in delik çoraplarıyla ilgili şakalarına dikkati çekerken, Wolfowitz'in de çoraplarındaki delikleri görünce "en az başkaları kadar şaşırdığını" kaydetti.
     
    Blogcuların yazılarında "yassı parmak uçlarından cimriliğe ve Wolfowitz'in politikalarındaki deliklere kadar" bir sürü şaka yapıldığını belirten Guardian, "Öyle görünüyor ki, (Wolfowitz'in) Irak stratejisinin yanı sıra diğer şeylerinde de delikler var" dedi.
     
    Fotoğrafın öyküsü

    Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak için 28 Ocak'ta Edirne'ye gelmiş ve kentte ilk olarak Dünya Bankası'ndan yardım alan bir aileyi ziyaret etmişti.
     
    Buradan Selimiye Camii'ne geçen Wolfowitz'in Edirne'deki temaslarını izleyen AA muhabiri Nadir Alp, çektiği fotoğrafların öyküsünü şöyle anlattı:
     
    "Cami girişinde ayakkabılarını çıkaran Wolfowitz'in çoraplarının yırtık olduğunu fark etiğimde deklanşöre bastım. Wolfowitz'in camiyi gezdiği süre içinde çoraplar aklımdan çıkmıyordu. Bu kez Wolfowitz'i, cami çıkışında ayakkabılarını girerken, korumaların engelini aşarak, ikinci kez yırtık çoraplarını çekmeyi başardım."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow