hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Videoyu YouTube'a yükleyen kişi tespit edildi

    Videoyu YouTubea yükleyen kişi tespit edildi
    expand

    YouTube'da yayınlayan ve Türk-Yunan halkları arasında 'gerginliğe' neden olan, Atatürk'e hakaret videosunu, internette yayınlayan kişinin 'kimliği' belirlendi.

    Videoyu, 18 yaşındaki Yunan öğrenci Kostas Papafloratos'un internet adresini kullanan, bir İngiliz'in yüklediği öne sürülüyor.
     
    Siteye, videoyu eklediği belirtilen 'Stavraetos' kodlu kişinin, bir üniversitede ekonomi bölümü öğrencisi, 18 yaşındaki Yunan öğrenci kostas papafloratos olduğu anlaşıldı.
     
    Ancak, Kostas Papafloratos'un annesi, oğlunun bir İngiliz'in oyununa geldiğini açıkladı.
     
    Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Yunan öğrencinin annesi, "Video, oğlumu oyuna getiren bir İngiliz tarafından yüklendi. Kostas'ın, çıkardığı bir dergi var. Bu dergiyi almak isteyen bir İngiliz, oğlumun internet adresini kullanarak, görüntüleri siteye eklemiş" dedi.

    Atatürk'e hakaret görüntülerinin ardından erişim yasağı konulan YouTube adlı internet sitesine uygulanan yasak 9 Mart'ta kaldırıldı.
     
    Olayın gelişimi
     
    Atatürk'e hakaret içeren video görüntüleriyle ilgili haberlerin basında yer alması üzerine, YouTube'a erişim mahkeme kararıyla engellenmişti.
     
    Olay yurtiçi ve yurtdışında yankı bulmuş, özellikle Türkiye'de sert tepkiyle karşılanmıştı.
     
    YouTube yetkilileri ise, görüntülerin yayından kaldırıldığını belirtmiş ve ''Videonun bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmalarımızı devam ettiriyoruz'' demişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow