hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ralston: "ABD Türkiye'yi İran'a itiyor"

    Ralston: ABD Türkiyeyi İrana itiyor
    expand

    ABD'nin eski terörle mücadele temsilcisi emekli General Joseph Ralston, Washington yönetiminin, Irak'ın kuzeyinde konuşlanan PKK terör örgütüne önlem almayarak, Türkiye ile İran'ı birlikteliğe ittiğini iddia etti.

    Ralston, McClatchy şirketinin gazetelerine verdiği demeçte, ABD'nin,"PKK hakkında ortak bir endişeye sahip olan Türkiye ile İran'ı stratejik olarak birlikteliğe ittiğini" ileri sürdü.
     
    Amerikalı komutanların, "PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerini sona erdirmeye yönelik olarak ABD'nin planları bulunmadığına" dair açıklamalarının, ABD Başkanı George Bush'un Türkiye'ye verdiği sözlere doğrudan karşıt bir durum teşkil ettiğini ifade eden Ralston,Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine girip girmeyeceğine dair bir soruya, "ABD'nin hiçbir şey yapmaması halinde bunu yapmak zorunda kalacaklar"diye cevap verdi.
     
    Amerikan yönetiminin Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini söyleyen ve şu ana kadar yerine getirmekte başarısız kaldığını ima eden Ralston, temsilcilik görevinden niye ayrıldığına dair soruyu yanıtsız bıraktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow