hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyrantepe ihalesi Eren Talu'nun

    Seyrantepe ihalesi Eren Talunun
    expand

    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe ihalesinin Eren Talu Mimarlık - Alke Ortak Girişim Grubu'na verilmesini onayladı. Firma TOKİ'nin yüzde 7'lik artış talebini kabul etti.

    Eren Talu bugün İstanbul'da, TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar ile görüşerek projede değer artışı olması halinde hasılattan yüzde 7 pay verilmesine ilişkin taahhütnameyi sundu.
     
    Talu, "Başkanın ısrar ettiği şekilde taahhütnameyi verdik. Önceden hiçbir pay istemiyorlardı sonra yüzde 7 pay istediler. Başkan o kadar sıkı pazarlık etti ki yüzde 7'yi yüzde 6'ya bile indiremedik. İstedikleri şekilde taahhütname verdik" dedi.
     
    Teminat mektubu konusunda bir sorun bulunmadığını ifade eden Talu, "Eğer böyle bir sorunumuz olsaydı zaten ihaleye girmezdik. İhaleyi kazandığımız bildirilince gerekli teminatlar verilir" dedi.
     
    Eren Talu, çok uzun ve zorlu bir yolun sonuna geldiklerini, ancak bunun yeni ve daha önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu belirtti.
     
    Seyrantepe stadını zamanında, mükemmel bir şekilde tamamlayacaklarını ifade eden Talu, ihalede son tekliflerin verilmesinin ardından, hem TOKİ'nin hem Galatasaray'ın hem de kendilerinin kamu yararını gözeterek TOKİ'nin alacağı gelirin artırılması amacıyla görüşmeler yaptıklarını vurguladı.
     
    "İhale şartnamenin ruhuna uygun"
     
    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar da, "Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak firmadan ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım. İhaleyi şartnamenin ruhuna uygun olarak sonuçlandırdık" dedi.
     
    Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesinde arsa satışı gelir paylaşımı usulüyle teklifler 27 Ağustos 2007'de alınmıştı.
     
    Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti.
     
    Yapılan pazarlıklar sonucunda satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de pazarlıklar sonucu kabul edildi.
     
    Seyrantepe 720 günde tamamlanacak
     
    Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'ne devredilecek olan stadyumun inşaatının tamamlanması için 720 günlük bir süre bulunuyor.
     
    Bu sürenin dolmasından 120 gün önce Ali Sami Yen Stadyumu (Mecidiyeköy) arazisi üzerinde yeni projenin inşaatına başlanabilecek. Talu, "Özhan Canaydın'a söz verdim, stat 2009-2010 sezonuna yetişecek" dedi.
     
    İhale sonucuna göre, TOKİ ile Eren Talu arasında 15 gün içinde sözleşme imzalanması bekleniyor.

    İlk ihale iptal edilmişti
     
    Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için ilk ihale 19 Temmuz 2007 tarihinde yapılırken, şartname alan 28 firmadan 8'i teklif vermişti.
     
    Firmaların teknik tekliflerinin değerlendirilmesi aşamasında, sunulan projelerde sorunlar yaşanması üzerine, TOKİ ihaleyi iptal etmişti.
     
    İptal edilen bu ihalede en yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık bildirirken, TOKİ'ye en yüksek geliri 118.6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat ve Taahhüt A.Ş önermişti.
     
    52 bin kişilik stat
     
    Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow