hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Edip Başer istifa edebilir' iddiası

    Edip Başer istifa edebilir iddiası
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK'ya karşı somut adım atmamakla eleştirdiği ABD'nin tutumundan, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer de rahatsız. Başer'in istifa edebileceği konuşuluyor.

    Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, ABD'nin PKK terörüyle mücadeleyi yeterli şekilde ciddiye almaması, Edip Başer'i rahatsız etmeye başladı.
     
    Başer, 11 Aralık'taki görüşmede, Amerikalı muhatabı Joseph Ralston'a, 'Washington'un PKK'ya can alıcı darbeleri vurmaktan kaçındığı' konusundaki eleştirisini iletti.
     
    Edip Başer ayrıca, sürekli vaatte bulunulmasına rağmen, örgütün Avrupa'daki finansman kaynaklarının kesilmesinde hiçbir ilerleme kaydedilmemesinden duyduğu rahatsızlığı aktardı.
     
    Başer'in, yakın çevresine, "Benim önümde bir takvim var. Bu takvim artık son çeyreğine geldi. Eğer isteklerimiz yerine gelmezse, istifa etmekten başka yapacak birşey yok. Bu da öyle çok uzun sürmez" dediği belirtiliyor.
     
    Başbakan ne demişti?

    Başbakan Erdoğan, 3 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD arasında terörle mücadele için oluşturulan koordinatörlük mekanizmasının olumlu sonuç vermediğini söylemişti.
     
    Erdoğan, terör örgütünün Kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesi ve mali kaynaklarının kurutulması için hiçbir somut adım atılmadığını, Türkiye'nin beklentilerinin boşa çıktığını belirtmiş ve "Ciddi adımlar bekliyorduk, olmadı" ifadesini kullanmıştı.
     
    Başbakan, dün yaptığı bir başka açıklamada ise sözlerine açıklık getirdi ve koordinatörlük çalışmasından vazgeçilmediğini belirtti.
     
    Erdoğan, ABD'nin ve Türkiye'nin özel temsilci atamasına ilişkin, "Biz atamamızı yaptık. Ama biz burada soyut neticeden çok, somut neticeler almak istiyoruz. Şu anda da bunun gayreti içindeyiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow