hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    RTÜK: "Lisans iptali söz konusu değil"

    RTÜK: Lisans iptali söz konusu değil
    expand

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, 'Kurtlar Vadisi Terör' dizisinin ilk bölümünün ardından yayından kaldırılması ile ilgili olarak, yapımcı firmanın iddialarına yanıt verdi. Akman, Show TV'nin yayın lisansının iptalinin asla gündeme gelmediğini açıkladı.

    CNN TÜRK’te yayınlanan Manşet programında Mithat Bereket’in sorularını cevaplandıran Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı, bugüne değin RTÜK’ün bir programın yayından kaldırılması ile ilgili olarak hiçbir TV kanalının lisansını iptal etmediğini hatırlattı.
     
    Akman, “Zaten hiçbir programla ilgili 'şu programı yayından kaldırın' diye bir yaklaşımımız yok” diye konuştu.

    “Kamuoyu tarafından ilgiyle izlenen bu diziyi bizimde de takip etmemiz gerekiyordu” diyen Akman, “Arkadaşlarımız izlediler, Show TV’nin genel müdürü çağrılarak hem dizinin çalışmaları hakkında bilgi alalım istedik, hem de görüşünü soralık dedik” ifadelerini kullandı.

    Akman “Kendilerine kamuoyu şikayetlerinin bir dökümünü verdik, ardından tüm kurul üyelerimiz diziyle ilgili şikayetlerini ifade etti. Kanal yöneticisi basında dizi aleyhinde çıkan haberlerin, basın grupları arasındaki rekabet dolayısıyla çok çarpıtılarak verildiğini belirttiler. Biz de zaten medyadaki bu mücadeleden haberdardık” dedi.
     
    Yeni bölümlerde "dizinin devamı mı olacak, yoksa yeni bir senaryo mu olacak" diye merak ettiklerini belirten RTÜK Başkanı, “İlk bölümü izledikten sonra edindiğimiz izlenim dizinin devamı olduğuna kanaat getirdik” sözlerini kullandı.

    RTÜK olarak tüm yayınları denetlemekle görevli olduklarını, kanunun verdiği sınırın dışına çıkılmasının mümkün olmadığını belirten Akman, Show TV’nin yayın iptalinin söz konusu edilmediğini, zaten RTÜK’ün yanlış bir karar vermesi halinde kanunlar doğrultusunda yargının bu durumu düzelteceğini söyledi.
     
    "Yayın izni iptal edilecekti" 

    “Kurtlar Vadisi Terör” dizisinin yapımcı firması, dizinin yayınlandığı kanaldaki açıklamasında, ''23 yıldır Türkiye'nin gününü kana bulayan, ufkunu kapatan ve geleceğini körelten terör belasının arkasındaki karanlık gerçekleri konu edindiğimiz dizimizin yeni bölümlerine gelen yayın yasağı fiili bir durumdur'' ifadesini kullanmıştı.
     
    Açıklamada ''Ya Kurtlar Vadisi yayından kalkacak, ya da kanalın yayın izni iptal edilecekti" denilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow