hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan YÖK'ü topa tuttu

    Erdoğan YÖKü topa tuttu
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkemizde öyle bir YÖK anlayışı var ki, bu YÖK anlayışı ülkemizde bilime sınır getirmiştir. Diyor ki, 'tıp fakülteleri açamayız'. Ne demek açamayız? Açacaksın. Senin görevin bu...'' dedi.

    Erdoğan, Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     
    Erdoğan, sektörün çözümlerinin kalıcı ve uzun vadeli olması için bilimsel anlayışla hareket etmeye özen gösterdiklerini belirterek, bu anlayışla bilim adamlarının ve üniversitelerin desteğini almaya gayret ettiklerini söyledi.
    Başbakan konuşmasında, DTO Meclis Başkanı Erol Yücel'in konuşması sırasında denizcilik sektörüne yönelik üniversite proje izninin YÖK tarafından verilmediğine ilişkin sözlerini hatırlattı.
     
    Erdoğan, ''Erol Bey bir şey söyledi. En çok üzüldüğümüz konulardan bir tanesi... Bizim iktidarımızın bilime sınırı yoktur. Bakanlar Kurulu'muzda bugüne kadar bir tane fakülte talebi asla, tereddütsüz, bekletilmeden onaylanmıştır, geçmiştir. Bilime engel olur mu, bilime sınır olur mu?" dedi.
     
    "Ama ne yazık ki ülkemizde öyle bir YÖK anlayışı var ki, bu YÖK anlayışı ülkemizde bilime sınır getirmiştir" diyen Başbakan, "Ben konuşmak istemiyordum ama bugün Erol Bey açtı diye konuşuyorum, dertliyim. Diyor ki, (Tıp fakülteleri açamayız). Ne demek açamayız? Açacaksın. Senin görevin bu... Benim ülkemde bugün doktor açığı var mı? Var. Varsa bunu kim yetiştirecek? Sen yetiştireceksin arkadaş, sen. Hükümet olarak ben yetiştirmeyeceğim, benim görevim sana zemini hazırlamak'' diye konuştu.
     
    Erdoğan'ın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.
     
    ''YÖK hala oyalıyor''
     
    Türkiye'de yabancıların özel hastanelerde doktor olarak hizmet vermesine yönelik bir kanun çıkardıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, bunun bazı sivil toplum örgütleri tarafından eleştirildiğini söyledi.
     
    Hayırsever insanların üniversite kurma konusunda yardımları bulunduğunu aktaran Erdoğan,  ''Şimdi 10 ilde üniversite kuracağız, gönderdik, YÖK'te. Hala yorumunu yapıp da gönderemedi. 10 tane il... Ne olacak? 81 ilimizde de üniversite olsun. Biz kaybetmeyiz, kazanırız. Efendim, (Öğretim üyesi yok) Öğretim üyesini kim yetiştirecek, ben mi yetiştireceğim? Sen yetiştireceksin kardeşim. Ama insanların beyinlerini okumaya kalkarsan bu ülkede öğretim üyesi çıkmaz. Şu anda bu 10 il bekliyor. YÖK hala oyalıyor. Halbuki gönderse, biz bunu hemen parlamentodan çıkaracağız'' ifadesini kullandı.
     
    301'inci madde ile ilgili eleştirilere yanıt
     
    Erdoğan konuşmasında 301'inci maddeye yönelik eleştirileri de değerlendirdi. ''TCK'nın 301'inci maddesi ile ilgili geçen hafta bir çalışma yapılmıştı. Bu hafta Meclis'te herhangi bir çalışma olacak mı?'' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, ''Daha Meclis'e gönderilmedi ki Meclis'te bir şeyler olsun. Şu anda bizler üzerinde çalışmaları tamamlayacağız. Tamamladıktan sonra zaten Meclis'e gönderdiğimizde fazla maddesi olan bir şey değil, sadece bir madde... Süratle Meclis'e geldiği anda zaten değişikliği yaparız'' diye konuştu.
     
    Erdoğan, 301'inci maddeye ilişkin detayların sorulması üzerine de detayını konuşmaya gerek olmadığını belirterek, ''Neticeleri görelim ondan sonra. Arkadaşlarımız inceledi, kanaatlerini alacağım. Benim de oluşan bir kanaatim var. O kanaati birleştirip ondan sonra da Meclis'e bu yeni şekliyle göndereceğiz'' dedi.
     
    ''Ne zaman Meclis'e gelir?'' sorusuna Erdoğan, ''En kısa zamanda'' yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow