hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Devrilen trende füze yok"

    Devrilen trende füze yok
    expand

    Bingöl'ün Genç ilçesinde mayınlı saldırı sonucu devrilen trenin, içinde silah olduğu iddia edilen vagonlarında yapılan inceleme tamamlandı. Genç Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarı, vagonlarda füze olmadığını söyledi.

    Genç Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarı'nın gözetiminde 8'i hasarlı 10 vagonda bulunan malzemelerin belirlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar tamamlandı.
     
    Çalışmaların sonuçlanmasının ardından tren garından ayrılan Sarı,"Rahat olun, füze falan yok" dedi.
     
    Bu arada, hasar gören konteynerler trene yüklendi.
     
    Genç ilçesi Suveren İstasyonu yakınlarında, 25 Mayıs’ta, terör örgütü tarafından demir yoluna yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu yük treninin 8 vagonu raydan çıkmıştı.
     
    Vagonlarda bulunan bir konteynerde, İran'dan Suriye'ye gönderildiği ileri sürülen silahların bulunduğu iddia edilmişti.
     
    Konteynerde inşaat malzemesi aralarına gizlenmiş, 300 adet füze rampası, füzelere ait yüzlerce mermi, silahlar ve bu silahlara ait mermiler bulunduğu öne sürülmüştü. 
     
    Askeri yetkililer, ABD menşeli olduğu belirtilen silahlara el koydu.

    İran'ın Ankara Büyükelçiliği yalanladı
     
    İran'ın Ankara Büyükelçiliği de, "Türkiye'de bir yük treni konteynerinde mühimmat bulunduğu ve mühimmatın İran'a ait olduğu" yönündeki iddiaları yalanladı.
     
    Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, “Bu tür asılsız haberler genellikle ve zaman zaman, devletlerin kontrolü dışında hareket eden ve bölgesel sorunlar çıkartmak isteyen çevrelerce, İran ve Türkiye arasındaki iyi ilişkileri etkilemek amacıyla yapılmaktadır" denildi.
     
    Açıklamada, "ABD ile yaklaşık 30 yıl askeri ilişki içinde bulunmayan İran'ın bu ülkeden mühimmat almadığı, dolayısıyla bunun ihracatını da yapamayacağına dikkat çekildi.
     
    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen mayınlı saldırı sonucu devrilen vagonlarda İran'dan Suriye'ye gönderilen silahların bulunduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve bunun sonuçlarını almadan bir yorumda bulunmanın doğru olmayacağını bildirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow