hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır Kilisesi'ne saldırı hazırlığı

    Diyarbakır Kilisesine saldırı hazırlığı
    expand

    Diyarbakır Kilisesi ruhani önderi Ahmet Güvener'e yönelik eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

    Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kilise ruhani önderi Güvener'in, Malatya'da bir yayınevinde işlenen cinayetler sonrasında yaptığı "tehdit ediliyorum" açıklamalarının ardından, kent genelinde geniş çaplı araştırma başlattı.
     
    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında, Güvener'e yönelik eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.
     
    Gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin sürekli kiliseye gidip gelen kişiler olduğu belirlendi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından savcılığa sevk edilecek.
     
    Güvener: "Tehdit ediliyorum"
     
    Güvener, bir süre önce bazı kişiler tarafından sürekli hedef gösterildiklerini belirterek, "Malatya'da katledilen arkadaşlarımız da öyleydi. Sürekli yapılan yanlı haberler bizi hedef gösteriyor. Ne benim ne de yanımdaki kişilerin can güvenliği var. Ben tehdit ediliyorum. Gerek yüz yüze, gerek posta kutumda sürekli tehdit alıyorum. 'Ya burayı sevecek ya da terkedeceksiniz' şeklinde tehdit alıyoruz. Biz buranın evlatlarıyız ve memleketimizi seviyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow