hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli binbaşı tutuklandı

    Emekli binbaşı tutuklandı
    expand

    İstanbul Ümraniye'de bulunan el bombaları ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli binbaşı tutuklandı. Bir süre önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan 2 kişi hakkında da yakalama emri çıkartıldı.

    Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulandıktan sonra İstanbul nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen F.E., tutuklanarak ceza evine gönderildi.
     
    F.E. adliyeye getirildiği sırada, bazı yakınları da emekli binbaşının "başarı belgesi" olduğunu belirttikleri bazı belgeleri basın mensuplarına gösterdi.
     
    Emekli binbaşı, birkaç gün önce Eskişehir'de gözaltına alınmıştı. Annesinin evine yapılan baskında aralarında kalaşnikof ve el bombalarının da bulunduğu çok sayıda silah ele geçirildi.
     
    Soruşturma kapsamında, bir kişi de İstanbul'da gözaltına alındı. Bir süre önce gözaltına alınan ancak çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 2 kişi hakkında da yakalama emri çıkartıldı.
     
    Ümraniye soruşturması ile ilgili gelişmeleri CNN TÜRK'e değerlendiren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, yakalanan kişilerin "siyasi hedeflere ulaşmak isteyen provokasyon yapan oluşumlar" olduğunu söyledi.
     
    Bakan Gül, bu tür 4-5 oluşum olduğunu ve aralarında güçlü bir irtibat olduğunu kaydetti.
     
    Olayın gelişimi
     
    13 Haziran'da İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduya yapılan baskında çok sayıda patlayıcı bulunmuş, evde 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirilmişti.
     
    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine, soruşturmayı sürdürüyor.
     
    Soruşturma kapsamında aralarında eski askerlerin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Tutuklular arasında Danıştay saldırısı davasının hazırlık soruşturmasında gözaltına alınan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Mahmut Öztürk, işadamı Kuddusi Okkır ve eski polis Aydın Yüksel de bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow