hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barış son yolculuğuna uğurlandı

    Barış son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun cenazesi, Bartın'ın Amasra ilçesinde kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

    Amasra'daki İskele Camii'nin önüne getirilen Akarsu'un karanfillerle süslü tabutunun üzerine annesi Hatice'nin isteği üzerine havlu ve seccade konuldu.
     
    Anne Hatice ve baba Selahattin Akarsu, çocuklarının tabutuna sarılarak ağladı.
     
    Akarsu'nun, anneannesi ile babaannesinin yanı sıra yakınları da sinir krizleri geçirdi. Anneanne Nazire Kökdemir, "Yavrum sen buraya yakışmıyorsun" diyerek ağladı.
     
    Cenaze namazının kılınması sırasında imam, cemaate yönelik "Ailesinin isteğiyle Akarsu'nun cenazesi tekbir ve dualarla taşınsın. Alkış istemiyorlar" dedi.
     
    Cenaze namazının kılınmasından sonra şarkıcının tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Amasra Belediyesi'nin cenaze aracına konuldu.
     
    Barış'ın posterlerinin açıldığı kortejde yer alan vatandaşlar, genç şarkıcının seslendirdiği "Islak Islak" şarkısını söyledi.

     

    Amasra'daki vatandaşlar, gözyaşları içinde yol kenarında uzun sıralar oluşturarak cenaze aracına karanfiller attı.
     
    Amasra Şehir Mezarlığı'na getirilen Akarsu'nun cenazesi, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla defnedilebildi.
     
    Akarsu'nun annesi, oğlunun mezarına kürekle toprak attı. Babası da elindeki çiçekten koparttığı yaprakları mezarın içine bıraktı. Şarkıcının mezarlığına gelen çok sayıda seveni dua etti.
     

     
    Cenaze törenine Akarsu'nun yakınları, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, gazeteci Yüksel Aytuğ, şarkıcının Yalancı Yarim dizisinde rol aldığı Merve Sevi ile bazı rol arkadaşlarının yanı sıra Yabancı Damat dizisinin başrol oyuncularından Özgür Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     
    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ile çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi.
     
    Amasra'daki reklam panolarına, Barış Akarsu'nun "Kalbimizdesin" yazılı büyük posterleri konuldu.
     

     
    Barış önceki gün hayatını kaybetmişti
     
    Bodrum'da 30 Haziran'da geçirdiği trafik kazasının ardından komaya giren 28 yaşındaki şarkıcı Barış Akarsu 4 Temmuz'da hayatını kaybetti. Barış'ın sevenleri komada olduğu günler boyunca hastane bahçesinden ayrılmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow