hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barajlardaki doluluk oranı düşüyor

    Barajlardaki doluluk oranı düşüyor
    expand

    DSİ tarafından yapılan son ölçümlerde Ankara'daki içme suyu barajlarında doluluk oranının yüzde 1.2'ye kadar düştüğü belirlendi. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 15.8, İzmir'de yüzde 21.3, Bursa'da ise yüzde 7.3 olarak ölçüldü.

    DSİ'ye göre, Ankara'da geçen yılın aynı döneminde yüzde 17.6 olarak ölçülen doluluk oranı, bu yıl yüzde 1.2'ye kadar geriledi.
     
    Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, barajlardaki su oranının yüzde olarak verilmesinin vatandaşları yanıltabileceğini belirterek, Ankara'daki barajlarda şu anda 4-5 aylık ihtiyacı karşılayacak suyun bulunduğunu söyledi.
     
    Yetkililer, Kızılırmak'tan su getirme çalışmalarının sürdüğünü, en geç yıl sonunda Ankara'ya suyun getirileceğini kaydetti.
     
    İstanbul'da doluluk oranı yüzde 15.8, İzmir'de yüzde 21.3, Bursa'da ise yüzde 7.3 olarak ölçüldü.
     
    Yeraltı suları da kullanılıyor
     
    DSİ yetkilileri, kentlerin içme suyu ihtiyacının yalnız yüzey sularından karşılanmadığına dikkat çekerek, yeraltı sularının da büyük ölçüde kullanıldığını ifade etti.
     
    Ancak, yeraltı suyu kuyularının ilgili belediyeler tarafından işletildiğini anımsatan yetkililer, kuyulardan alınan su miktarlarıyla ilgili olarak kurumda bilgi bulunmadığını belirtti.
     
    Sulama ve enerji barajları
     
    Türkiye'deki 167 sulama barajındaki doluluk oranı yüzde 29.23 olarak belirlendi. Sulama barajlarındaki doluluk oranında, 1 Eylül 2007'ye göre yüzde 2.90'lık azalış meydana geldi.
     
    Enerji maksatlı barajlarda ise 27 Eylül tarihi itibariyle doluluk oranı yüzde 34.81 olarak tespit edildi.
     
    Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında enerji maksatlı barajların doluluk oranında yüzde 12 civarında azalma oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow