hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis Okey için törene izin vermedi

    Polis Okey için törene izin vermedi
    expand

    İstanbul Beyoğlu Polis Merkezi'nde polisin silahından çıkan kurşunla ölen Nijeryalı Festus Okey'in cenazesi ülkesine gönderildi.

    Polisin adeta kaçırırcasına Atatürk Havalimanı'na getirdiği cenaze burada  Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi'ne teslim edildi.
     
    Festus'un arkadaşları ve avukatı polisin cenaze törenine izin vermemesini protesto etti.
     
    Okey, 20 Ağustos günü uyuşturucu sattığı iddiasıyla İstanbul Beyoğlu'nda polis tarafından gözaltına alınmış, ardından da götürüldüğü karakolda, çıkan arbedede polisin silahından çıkan kurşunla ölmüştü.
     
    Festus Okey'in gözaltında ölümüyle ilgili Beyoğlu Polis Merkezi'nde görevli polis memuru hakkında ''bilinçli, taksirle adam öldürmek'' suçundan 4.5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.
     
    Tam 65 gündür Adli Tıp Morgu'nda bekletilen cenazeyi almak için Okey'in avukatı ve yakınları Adli Tıp Kurumu'nun önünde buluştu.
     
    Polis, Adli Tıp Morgu'nun önünde sabahın erken saatlerinden itibaren güvenlik önlemi aldı.
     
    25 yaşındaki Festus Okey'in arkadaşları morg önünde protestoda bulundu. Okey ailesinin avukatı, cenaze işlemleriyle uğraşırken, polis Okey'in cenazesi için morgun önünde törene izin vermedi.
     
    Cenaze adeta kaçırırcasına morgun ana kapısına yanaşan ambulansa yerleştirildi ve Atatürk Havalimanı'na götürdü.
     
    Okey'in arkadaşları polisin bu tutumununa tepki gösterdi. Festus Okey'in cenazesi, havalimanında Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi'ne teslim edildi.
     
    Cenazeyi almaya gelenler arasında olan Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi Özlem Dalkıran, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Okey'in ailesi, durumun anlaşılması için bağımsız bir otopsi yapılması isteğinde bulunmuştu. Ancak bir avukata vekalet verilemediği için resmi başvurusu yapılamadı. Bu çözüme ulaşamayınca Okey'in ailesi, cenazenin defnedilmesi için Nijerya'ya gönderilmesini istedi" dedi.
     
    Olayın gelişimi
     
    İstanbul Beyoğlu'nda 20 Ağustos'ta uyuşturucu sattığı şüphesiyle gözaltına alınan Nijeryalı Festus Okey karakolda polisin silahından çıkan kurşunla ölmüştü.
     
    Okey'in polise karşı koyduğu, bu sırada polisin silahının ateş aldığı iddia ediliyor. Okey, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 
     
    Festus Okey'in gözaltında ölümü olayıyla ilgili olarak, Beyoğlu Polis Merkezi'nde görevli polis memuru C.Y. hakkında, ''bilinçli taksirle adam öldürmek'' suçundan 4.5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow