hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP'li Kurtulan nüfus kayıtlarına göre evli

    DTPli Kurtulan nüfus kayıtlarına göre evli
    expand

    Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askeri Kuzey Irak'ta tutanak tutarak teslim alan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan nüfus kayıtlarına göre PKK'lı Salman Kurtulan ile halen evli.

    Hakkari'nin Dağlıca Taburu'na düzenlenen baskında kaçırılan 8 askerin teslimi sırasında PKK'lıların tutanağını imzalayan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın ayrıldığını ve nerede olduğunu bilemediğini söylediği PKK'lı eşi 'Piro' kod adlı 45 yaşındaki Salman Kurtulan'la halen evli olduğu ortaya çıktı.

    Aynı zamanda amca çocukları olan DTP'li Fatma Kurtulan ve PKK'lı Salman Kurtulan, nüfus kayıtlarına göre henüz boşanmamış. 8 Kasım 2007 (bugün) itibariyla nüfus kayıtlarında Mersin'in merkeze bağlı Menteş Köyü (mahalle oldu) 109 cilt, 215 hane numarasıyla kayıtlı olan Kurtulan çifti 21 Ocak 1992'de evlenmiş.
     
    20 Aralık 1962 doğumlu PKK'lı Salman Kurtulan aile reisi olarak kayıtlarda yer alırken, 1 Mart 1964 doğumlu DTP Milletvekili Fatma Kurtulan için aile reisine yakınlık derecesi bölümünde 'Eşi' ibaresi yer alıyor.
     
    Medeni hali bölümünde her ikisi de 'Evli', 'Olaylar ve Tarihler' bölümünde ise her ikisi için 'Sağ' denilen Kurtulan çiftinin, 21 Ocak 1992'de evlendikleri belirtiliyor.
     
    Boşanma kısmı ise çizik çekilip, boş bırakılması nedeniyle, iddia edildiği gibi boşanmadıkları anlaşılıyor.
     
    20 PKK'lı ile birlikte afişi yapılarak aranıyordu
     
    DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın 1998'den bu yana görüşmediğini ileri sürdüğü 45 yaşındaki eşi Salman Kurtulan'ın fotoğrafı, aranan 20 PKK'lı afişlerinde yer alıyor.
     
    Halen Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 yıldır bölücü örgütün dağ kadrosunda bulunduğu, 3 askerin şehit edilmesi 1 kişinin öldürülmesi olaylarına adı karıştığı için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle gıyabında yargılanan 'Piro' kod adlı Salman Kurtulan'ın 1997-99 yılları arasında Hatay'ın Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK adına eylemlerde bulunduğu belirtiliyor.
     

     
    PKK'lı Kurtulan'ın 1999'da güvenlik güçlerinin Hatay'ın Erzin ilçesi kırsalında sürdürdüğü arama tarama çalışması sırasında sıcak temas sağladığı teröristlere yönelik gerçekleştirdiği, 8 PKK'lının öldürüldüğü operasyonda, 19 terörist ile birlikte sağ kurtulduğu biliniyor.
     
    Kurtulan ve beraberindeki teröristlerin, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Suriye'yi terk etmesiyle birlikte Amanoslar'dan ayrılıp, Kuzey Irak'a geçtiği de istihbarat birimlerince biliniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow