hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit 4 asker toprağa verildi

    Şehit 4 asker toprağa verildi
    expand

    Şırnak'ın Küpeli Dağı'ndaki operasyonda şehit olan 4 asker memleketlerinde toprağa verildi. Şehitlerden 2'si için İstanbul'da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

    İstanbul:
    2 şehidin cenazesi öğle namazından önce Maltepe Yusuf Ziya Üçüncü Camii'ne getirildi. Kısa sürede binlerce kişi cami avlusunu doldurdu.

    Öğretmen Şeyma Yavuz tabutuna sarıldığı eşini asker selamıyla uğurladı. Şehit üsteğmenin annesi de oğlunun Türk bayraklı tabutunu öptü.
     
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, camiye cenaze namazı kılınmak üzereyken geldi. Ailelere başsağlığı dileyen Gül, namaz sonrasında şehit cenazelerinin arkasından bir süre yürüdü. Bu sırada vatandaşlar bağırarak, Gül'den terörün bitirilmesi ve Roj TV'nin kapatılmasını istedi.
     
    Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, subaylar, astsubaylar ile ellerinde Türk bayrakları olan ve terörü lanetleyen pankartlar taşıyan çok sayıda vatandaş katıldı. 

    Şehit cenazeleri camiden çıkartılırken vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.
     
    Şehit üsteğmen Gökhan Yavuz Edirnekapı Şehitliği'nde, piyade er Gökhan Soylu da Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.



    Giresun:
    Şırnak'ta teröristlerce şehit edilen piyade onbaşı Özkan Kılıç'ın cenazesi, Giresun'un Keşap ilçesi Harmandalı köyünde toprağa verildi.
     
    Şehit Kılıç için, Keşap'ta tören düzenlendi. Törene, Kılıç'ın annesi Emine Kılıç, kız kardeşleri Özgür Tosun, Özlem Çelebi, yakınları ile Vali Vekili Serdar Polat, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, diğer yetkililer ve binlerce vatandaş katıldı.
     
    Giresun Jandarma Komutanı Albay Ahmet Naci Bakırcı, "Aziz vatanımızı bölmeyi amaçlayan iç ve dıştaki vatan hainleri ve elikanlı eşkıyalar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milleti ile birlikte bölünmez bir bütündür. Bu hainlerin güçleri vatanımızı bölmeye yetmeyecek ve sonunda aziz şehitlerimizin kanlarında boğulacaklardır" dedi.
     
    Cenaze töreninde şehit Kılıç'ın ayakta durmakta güçlük çeken annesi Emine Kılıç, "Evimin tek direğiydin, ben sensiz ne yapacağım. Sen benim son beşiğimdin, sana kıyan eller kırılsın" diyerek gözyaşı döktü.
     
    Cenaze törenine katılan binlerce vatandaş, terör örgütünü protesto edençeşitli sloganlar attı.
     


    Iğdır:
    Şırnak'ta aynı çatışmada şehit olan Komando Er Erdem Yüce'nin cenazesi, Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı İncesu köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.
     
    Şehit er Yüce için cenazesi, Tuzluca ilçesinde tören düzenlendi. Törende terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.
     
    Oğlunun cenazesinin sarıldığı Türk bayrağını teslim alan şehit babası Muhsin Yüce de Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı herkesin dikkatli olmasını istedi.
     
    Şehit Komando Er Yüce'nin cenazesi, Tuzluca'daki törenden sonra İncesu Köyü Mezarlığı'na götürülerek burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow