hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak sınırına asker sevkıyatı yapılıyor

    Irak sınırına asker sevkıyatı yapılıyor
    expand

    Terör örgütü PKK'nın İran'dan Türkiye'ye sızmasını önlemek için Hakkari Yüksekova kırsalında konuşlandırılan 400 komando, Kuzey Irak'ın sıfır noktalarına sevkediliyor.

    Komando timleri, dün gece saat 22.00'de yoğun güvenlik önlemleri altında İran sınırından çekildi.
     
    İlkbahar aylarında bölgede konuşlanan yaklaşık 400 asker, Yüksekova'daki 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na geldi. Tank, uzun menzilli top, silah ve mühimmatlar da konteynırlarla getirildi.
     
    Esendere-Şemdinli arasındaki 35 kilometrelik İran sınırında 6 ay boyunca görev yapan komandolar, Kuzey Irak'a sıfır noktalarında bulunan Dağlıca ve Çukurca'daki birliklere takviye olarak gönderilecek.
     
    Dağlık ve sarp kayalıkların bulunduğu İran sınırında ise, seyyar bir askeri birlik bölgeyi kontrol altında tutması için bırakıldı.
     
    Operasyonlar sıklaştırıldı
     
    Bu arada Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmaya çalışan PKK'lı teröristlere karşı bölgede sürdürülen operasyonlar yoğunlaştırıldı.
     
    Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki mezralarda yapılan arazi arama tarama faaliyetleri sırasında dağlık alanda teröristlerin saklandığı mağaralarda çok sayıda silah, mühimmat ve gıda maddeleri ele geçirildi.
     
    Mağaraların teröristlerce silah deposu olarak kullanıldığı belirtilirken, bölgede geceleri PKK'lı teröristlerin mağaralarına top atışı yapılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow