hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaçak taşıyan tekne battı

    Kaçak taşıyan tekne battı
    expand

    İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık sahili yakınında kaçakların bulunduğu tekne battı. Olayda 46 kişi hayatını kaybetti.

    Yasadışı yollardan Yunanistan'a, oradan da Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçakların bulunduğu tekne, cumartesi günü fırtına yüzünden battı.
     
    Aramalar sonunda, sahilde ve denizde 2'si kadın 46 kaçağın cesedi bulundu. Çalışmalar sırasında 6 kaçak da kurtarıldı.
     
    Sahil Güvenlik Komutanlığı, teknede 85 kişinin bulunduğunu açıkladı.
     
    Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 8 Aralık akşamı saat 19.00'da İzmir'in Alsancak semtinde buluştukları bildirilen kaçakların, Filistin, Somali ve Irak uyruklu olduklarının belirlendiğini, gece geç saatlerde denize açılan teknenin yaklaşık 1.5-2 saat sonra alabora olduğunun sanıldığını kaydetti.
     
    Kaymakam Güldibi, son kişiye ulaşıncaya kadar çalışmaların süreceğini, organizatörlerin hala belirlenemediğini, bu kişilere yönelik araştırmanın devam ettiğini söyledi.
     
    Batan teknede yaşamını kaybedenlerin sayısının daha önce açıklandığı gibi 51 değil, 46 olduğu bildirildi.
     
    Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, sayımdaki bir hata nedeniyle ceset sayısını daha önce 51 olarak açıkladıklarını, ancak sayının 2'si kadın toplam 46 kişi olduğunu söyledi.
     
    Gemi fırtına nedeniyle battı

    Yasadışı yollardan Yunanistan'a oradan da Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçakların bulunduğu tekne, Sığacık'tan açıldıktan sonra fırtına nedeniyle battı.
     
    Geminin kaptanı tutuklandı
     
    Alanya'dan kiralanan ve Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında batan teknenin kaptanı Ergin Kısacık, Gazipaşa adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya cezaevine gönderildi.
     
    Arama-kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 1 helikopter, 1 bot, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri'ne ait 2 zodyak botun yanı sıra Sığacık Limanı'ndaki balıkçı teknelerinin desteğiyle yürütüldüğü belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow