hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adriyatik'te Türk şilebi yanıyor

    Adriyatikte Türk şilebi yanıyor
    expand

    Adriyatik Denizi'nde Hırvatistan'ın Rovinj kasabası açıklarında bulunan "UND Adriyatik" adlı Türk yük gemisindeki yangın halen sürüyor. 22 mürettebat ile 9 yolcunun sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

    Yangına müdahale için Türkiye, İngiltere ve Hollanda'dan getirilen teknik elemanlar da devreye girdiler.

    Gemide bulunan 850 ton yakıt nedeniyle patlama olmasından veya çevre kirliliği yaşanmasından da endişe ediliyor.

    Yakıtın 800 tonunun seyir için geminin deposunda bulunduğu, diğer 50 tonun ise yedek gemi mazotundan oluştuğu öğrenildi.

    Mürettebat ve yolcuların kurtarılmış olduğu gemide, halen 202 TIR da bulunuyor.

    Türkiye'nin Trieste Başkonsolosu Enrico Samer, patlama ve çevre kirliliği olasılığının fazla yüksek olmadığını belirtti.
     
    Samer, "Edinebildiğimiz bilgilere göre geminin yakıt deposu patlamayı önleyebilecek nitelikte. Gemi yeterince açıkta. Yakıt, denize sızsa da toplamak çok zor olmayacaktır. Ancak TIR'ların benzin depoları patlamaya yol açabilir. Bu tür durumlarda öngörüde bulunabilmek zor" dedi.

    Hırvatistan sahil güvenlik birimlerinin, yangın söndürme çalışmalarına destek verme amacıyla, Türkiye'den ve de İngiltere'den gelen teknik ekipler akşam saatlerinde yangın yerine ulaştı.

    UN Ro-Ro İstanbul şirketine ait Türk yük gemisinin sigorta şirketinin ise yangın söndürme çalışmaları için Hollanda'dan teknik ekip gönderdiği öğrenildi.

    Hırvat Bakan: "Durum ciddiyetini koruyor"

    Hırvatistan İçişleri Bakanı Berislav Ronceviç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "durumun ciddiyetini koruduğunu" söyledi.

    Ronceviç, Istria'da yaptığı açıklamada, "Gemi şu an için henüz batmıyor. Denize yakıt ya da zehirli sıvı sızıntısı da yok. Bununla birlikte durum ciddiyetini koruyor" diye konuştu.
     
    Gemiden kurtarılanların sağlık durumları iyi

    Gemiden kurtarılan kaptan Alaattin Yıldırım ve diğer 21 mürettebat ile aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 9 yolcunun genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydedildi.

    Kaptan Alaattin Yıldırım dışındaki diğer gemi personelinin İlhan Arın, Kerim Özdemir, Serdinç Koç, Halit Aydoğdu, Murat Marangoz, Sezai Özkul, Yusuf Can Konya, Alaattin Cırıt, Aldulkadir Öztürk, Ramazan Mızrak, Ercan Kalafat, Süleyman Kaptanlar, Ferhat Alev, Gökhan Bağdaş, Murat Çelik, Ersin Genç, Şafak Karadavut, Halit Suçiçmez, Haluk Bılıcan, Rıza Azaklı, Fuat Çelikbıçak olduğu öğrenildi.

    İran ve Gürcistan uyruklu kişilerin de aralarında yer aldığı 9 yolcunun ise Ramazan Gündüz, Nadi Charehgar, Bedi Dablan, Hasan Jabbarı, Hasan Irajı, Ahmad Aramdoust, Jamshıd Aslan Zadeh, Datuna Kobakhızade ve Baghshad Jalalı olduğu belirtildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow