hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Doğalgaza 1 Haziran'da zam geliyor"

    Doğalgaza 1 Haziranda zam geliyor
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'dan itibaren doğalgaza zam yapacaklarını açıkladı.

    TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan "mazotta fiyatların arttığı şeklinde ifadeler bulunduğunu" anımsattı.
     
    Başbakan Erdoğan, "Göreve ilk geldiğimde söylediğim şey şudur. Dışa bağımlı olduğumuz konularda biz bu işi bir defa tamamen kendi piyasasına bırakıyoruz. Artık bu ülkede petrolün, akaryakıtın fiyatını biz belirlemiyoruz. Onu kendi piyasası belirliyor" dedi.
     
    Erdoğan, "Akşam bir televizyon, 'Hükümet mazota yine zam yaptı' diyor. Ayıptır, bu zammı kendi borsası oluşturuyor. Fiyatı düşürecek ise orası düşürüyor. Yani bunun faturasını hükümete kesmeksadece böyle bir grubun hükümete karşı olan tavrından başka bir şey değildir" diye konuştu.
     
    "Aynı şeyi farklı alanlarda, mesela elektrik fiyatlarını konuşuyorlar. 'Hükümet elektriğe zam yapmaya hazırlanıyor' Evet yapacağız doğru. 1 Haziran'dan itibaren doğalgaza zam yapmak durumundayız ve bugüne kadar mümkün olduğunca engellemek durumunda kaldık. Ama artık geldi buraya dayandı, mecburuz. 'Cari açık, cari açık' diye seslenenlerl ütfen bu cari açığın ortadan kaldırılması için aldığımız tedbirlere de biraz kulak kabartsınlar. Doğalgazın fiyatını Türkiye belirlemiyor .Doğalgazın üreticileri onlar belirliyor. Lütfen bunu da görmemezlikten gelmeyin" dedi.
     
    "Yabancı sermaye bizi anlamaya çalışıyor"
     
    Erdoğan, yabancı sermayenin Türkiye'de olup biteni anlamaya çalıştığını söyledi. 
     
    "Gücünü demokrasiden alanlar da olanı biteni doğru yorumlamalı" diyen Erdoğan "AKP kaybederse Türkiye de kaybeder" şeklinde konuştu.
     
    Erdoğan, dünyanın Türkiye'yi izlediğini belirterek, "Ama bakıyorsunuz Türkiye çok farklı konulara kilitlenmiş ya da kilitlemek istiyorlar" dedi.
     
    Türkiye'nin, Türk halkının gerçek gündeminin başka, muhalefetin, medyanın gündeminin başka olduğunu ifade eden Başbakan, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesiyle ilgili somut adımları salı günü açıkladıklarını, Edirne'den, Hakkari'ye bütün milletin büyük bir coşku ile umut içinde çarşamba günü bunu görmek isteğini, ancak medyanın ve muhalefetin "cımbızla çeker" gibi olumsuzlukları gündeme sokmak istediğini ve adeta gündemi kundaklamaya çalıştığını söyledi.
     
    CHP'ye eleştiri
     
    "Türkiye'nin ve hükümetin gündemi başka, muhalefetin gündemi başka" diyen Erdoğan muhalefeti suni gündem yaratmakla suçladı.
     
    Erdoğan, "Salı günü GAP Eylem Planı'nı açıkladık, çarşamba günü cımbızla çekilen olumsuzluklar gündeme sokulmak isteniyor, anamuhalefet gündemi kundaklamaya çalışıyor" dedi.
     
    "Suni gündemlerle uğraşacak vaktimiz yok"
     
    Erdoğan, gündemlerinin bu olmadığını ve suni gündemlerle, sanal krizlerle uğraşacak vakitlerinin bulunmadığını vurguladı.
     
    Başbakan, "Bizim gündemimiz çatışma değil, gerilim değil. Bizim gündemimiz Türkiye'nin geçmişini karartan, vaktini, nakdini boşa harcayan içi boş tartışmalar değil. Biz vizyonumuzda, ufkumuzda bu dar kalıplara sığmayacak kadar geniştir. Biz Türkiye 1 trilyon dolar gayri safi yurtiçi hasılaya nasıl ulaşır, bunun gayreti içerisindeyiz. İhracatı 250 milyar dolara çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye'nin dış ticaret hacmini 500 milyar dolara çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye'nin kişi başına gayri safi milli hasılası 10 bin dolar dedik. İnşallah bunu zaten yakalamış durumdayız. Bu yıl yakalıyoruz. Şimdi 15 bin dolara nasıl çıkaracağız onun gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow