hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alitalia Havayolları'nda yolun sonu gözüktü

    Alitalia Havayollarında yolun sonu gözüktü
    expand

    İtalya'nın iflasın eşiğindeki ulusal hava yolu şirketi Alitalia'nın satılmasını amaçlayan görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı.

    Alitalia'yı satın almak isteyen yatırımcıların oluşturduğu kartel, şirketi satın almak için yapmış oldukları teklifi geri çekti.

    CAI adlı kartel, sendikalar ve hükümetle süren müzakere maratonundan bugün de sonuç alınamayınca, Alitalia'ya sunulan teklifin oy birliğiyle geri çekilmesini kararlaştırdı.

    Roberto Colannino başkanlığındaki CAI tarafından alınan karar, satışın gerçekleşmesi için büyük çaba harcamış olan Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ koalisyonda üzüntü yarattı. Pilotlar ise müzakerelerin tıkanmasını alkışlarla karşıladı.

    Günde 2 milyon dolar, toplamda 2 milyar dolar zararda olan Alitalia'yı kurtarmaya yönelik müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasında, merkez sol eğilimli CGIL sendikasının uzlaşmaya yanaşmamış olmasının da önemli rol oyladığı belirtildi.

    Başbakan Berlusconi, müzakerelerden sonuç alınamaması durumunda, Alitalia'nın iflasla yüz yüze geleceği uyarısında bulunmuştu.

    Müzakerelerden sonuç alınamaması, İtalya;da merkez sağ iktidar ile merkez sol muhalefetin birbirlerini suçlamaya başlamasını da beraberinde getirdi.

    Alitalia, 29 Ağustos'ta iflasa karşı koruma başvurusunda bulunmasından bu yana kayyum yönetiminde bulunuyor. Şirket hisselerinin yüzde 49,9;u İtalyan hükümetine ait olan Alitalia'ya, Avrupa Birliği'nin rekabeti koruma yasaları dolayısıyla, hükümet şirkete fon aktarımı da yapamıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow