hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CAI, Alitalia'nın yeni sahibi olma hazırlığında

    CAI, Alitalianın yeni sahibi olma hazırlığında
    expand

    İtalya'nın ulusal havayolu şirketi Alitalia'nın satışıyla ilgili krizde çözüme doğru hızla ilerleniyor.

    Toplam 16 İtalyan şirketinin oluşturduğu İtalyan Havayolları Şirketi (CAI) adlı konsorsiyumun Alitalia'nın yeni sahibi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

    Geçen hafta müzakerelerin tıkanmasına yol açmış olan kimi sendikaların da uzlaşı sinyali vermelerinin ardından, satışın resmileşmesi tarafların bugünden itibaren her an imza masasına oturmaları bekleniyor.

    Lufthansa ve Air France-KLM ise belirli oranda hisse alarak CAI ile ortaklık düşüncesini değerlendiriyorlar ancak CAI  tarafından yabancı havayolu şirketlerine verilebilecek hisse oranının yüzde 20 civarında olacağı belirtiliyor.

    Sendikalar ve CAI yetkilileri, İtalyan hükümeti tarafından yapılan çağrı üzerine, Başbakanlık binası olarak kullanılan Chigi Sarayında bugün biraraya gelecek.

    CAI Başkanı Roberto Colannino, toplantı öncesinde yaptığı değerlendirmede, "Bazı açılımlar söz konusu. Bu koşullarda uzlaşı sağlanması mümkün" diye konuştu.

    CAI'ın teklifine daha önce direnç göstermiş olan İtalyan Genel İş Sendikası (CGIL) ve Ticari Uçuş Pilotları Ulusal Sendikası (ANPAC) yetkilileri de, masa başında uzlaşı sağlanmasını mümkün kılacak koşulların oluştuğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow