hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hollanda'da çekilen film nefreti çoğaltıyor"

    Hollandada çekilen film nefreti çoğaltıyor
    expand

    Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hollandalı aşırı sağcı politikacının hazırladığını duyurduğu Kur'an-ı Kerim aleyhindeki filmin, "nefreti ve yabancı düşmanlığını çoğalttığını ve haklı görülemeyeceğini" bildirdi.

    Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Sadık, Hollandalı politikacı Geert Wilders'in filminin, "kendisinin ön yargılı ve bağnaz görüşlerini yansıttığını" söyledi. Sadık, "ayrımcılığı körükleyen bu filmin ifade özgürlüğüyle hiçbir ilgisi olmadığını" kaydetti.

    Sadık, Pakistan hükümetinin Hollanda büyükelçisini çağırarak, konuyla ilgili protestolarını sunduğunu söyledi.

    Aşırı sağcı ve İslam karşıtı tutumuyla bilinen Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in hazırladığını duyurduğu Kur'an-ı Kerim karşıtı film, Müslüman ülkelerde ve Hollanda'da tepkilere neden oldu.

    Hollanda hükümeti, "Hollanda'nın ülke içinde ve dışında çıkarlarının tehlikeye düşeceğini" bildirmiş, Wilders'a filmi yayınlamama çağrısı yapmıştı. Hükümetin, Wilders'in filminin yayımlamasını engellemek için girişimlerde bulunduğu kaydediliyor.

    Ölüm tehditleri aldığı bildirilen Wilders, sorun yaratmaya çalışmadığını, aksine "ifade özgürlüğü hakkını kullandığını" söylüyor.

    "Fitne" adlı filminin ayrıntıları hakkında bilgi vermeyen Wilders, filmin yayımlanması için televizyon kanallarıyla görüşmelerinin sürdüğünü açıklamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow