hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Timuçin, nasıl Cengizhan oldu?

    Timuçin, nasıl Cengizhan oldu
    expand

    Bu hafta 5 yeni film gösterimde: "Cengiz Han", "Miras", "Spiderwick Günceleri", "Günahkârlar", "Meleğin Sırları".

    Cengiz Han
    (Mongol)

    Yönetmen:
    Sergei Bodrov
    Oyuncular: Tadanobu Asano, Aliya, Tegen Ao...
    Tür:Dram / Savaş / Tarih
    Yapım Yılı: 2007 

    “Moğol” üçlemesinin ilk filmi olan "Cengiz Han", genç Timuçin’in savaşarak esaretten kurtuluşunu ve dünyanın yarısını ele geçiren uçsuz bucaksız Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu olan Cengiz Han unvanına sahip oluşunu konu alıyor.
     
    Esugei Kağan dokuz yaşındaki oğlu Timuçin ile Moğol bozkırlarında Merkit boyuna gelin seçmeye giderler. Böylece Esugei Kağan Merkitlerle yıllarca süren düşmanlığa bir son verip barış sağlayabilecektir. Ancak Timuçin yolda dinlenmek için durdukları bir kabileden eşini seçer. Bu durum Merkitler ile yapılacak barışa engel olur.
     
    Geri dönerken düşmanları tarafından zehirlenen Esugei ölür ve dokuz yaşındaki Timuçin kabilenin başına geçer. Timuçin ve ailesi geniş bozkırlarda göçebe hayatı yaşarlar, avlanarak yaşamlarını sürdürürler.
     
    Kabilenin yeni kağanı olan Targutai, ileride kabilenin kağanı olacak Timuçin’i öldürmek ister. Ancak Moğol halkının kurallarına göre bir çocuk asla öldürülmez. Bunun için Targutai onu esir alır ve öldürmek için büyümesini bekler...
     
    Miras

    Yönetmen: Aydın Sayman
    Oyuncular: Haldun Boysan, Kaan Girgin, Levent Özdilek...
    Tür: Aksiyon

    Yapım Yılı: 2007

    Filmin başında sarayda Yahudi sözcülerini bir sadrazamla konuşurken görürüz. Abdülhamit’in karşısındalar, konuşmalar, Yahudiler Filistin’den toprak istiyorlar, Osmanlı’nın tüm dış borcunu ödeyip, hazineyi dolduracaklarını söylüyorlar.
     
    Abdülhamit karşı çıkıp “Kanla kazanılmış vatan toprağı, parayla değil ancak kanla geri verilir” der. Adamlar çıkar, Sadrazamla gizli, gizli konuşuyorlar, onları bir göz izliyor. Abdülhamit Beylerbeyi sarayına acil gider, Mahmut paşayı çağırır.
     
    Mahmut’a bir komploya kurban edileceğini, tahttan indirileceğini düşündüğünü söyler, Yahudilerin bir ülke kurmak için operasyon yaptığını ve bu plana göre Osmanlı, Türk topraklarını da alacaklarını, ülkeyi böleceklerini söyler.
     
    Mahmut paşanın da Musul, Kerkük’te toprağı olduğu için onu uyarır, çok dikkatli olmasını ve mümkünse bu toprakları güvenilir bir kişiye teslim etmesini tavsiye eder.
     
    Mahmut, o bölgedeki arazilerini eşinin abisi Hintli Gururaja devreder ve ondan zamanı geldiğinde bu arazilerin gelirinin Osmanlılar'a verilmesini ister.
     
    Hareket ordusu gelip Abdülhamit’i tahttan indirir, İngilizler gelip Mahmut paşadan Musul Kerkük’teki arsalarını ister, Mahmut ta bunu Hintli eniştesine sattığını söyler...

    Spiderwick Günceleri
    (The Spiderwick Chronicles)
     
    Yönetmen: Mark Waters
    Oyuncular: David Strathairn, Mary-Louise Parker, Martin Short, Tod Fennell...
    Tür: Alie / Dram / Fantastik / Macera
    Yapım Yılı: 2008

    İkiz kardeşler Jared ve Simon ile onların ablaları Mallory , New England'daki Spiderwick kasabasına taşınırlar.
     
    Ancak kasaba onların hayalindeki gibi değildir:
     
    Oldukça köhne ve eskimiş bir yerleşim merkezi olan ve burada sıkılacaklarını düşünen kardeşler, bir süre sonra çevrelerinin perilerle kaplı olduğunu keşfederler.
     
    Ancak perilerin dışındaki birçok fantastik kahraman da yaşamlarına girecektir.

    Günahkârlar
    (The Flock)

    Yönetmen: Wai-keung Lai
    Oyuncular: Richard Gere , Claire Danes, Ray Wise, Avril Lavigne...
    Tür: Suç / Gerilim
    Yapım Yılı: 2007 
     
    Yıllarca cinsel suç işleyenleri yakalamaya çalışmakla ruhunda derin yaralar açılmış paranoyak ajan (Richard Gere), bir yandan ajandasındaki suçlulardan biri tarafından kaçırıldığına emin olduğu bir kızı bulmaya çalışırken, bir yandan da kendi iç dünyasına karşı savaş vermektedir.
     
    Gere’ın yanında çaylak olarak çalışmakta olan Claire Danes, bir yandan işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmeye, bir yandan da üstü olan ajanı kanunun ve tabi ki aklı selimliğin yanında tutmaya çalışmaktadır.

     
    Meleğin Sırları
    (Broken Angel)

    Yönetmen: Aclan Büyüktürkoğlu
    Oyuncular: Nehir Erdoğan, Fay Masterson, Nilüfer Açıkalın, Patrick Muldoon...
    Tür: Dram
    Yapım Yılı: 2008

    Annesi tarafından ABD'ye gönderilen ancak oradaki hayat şartlarının filmlerde sunulduğu gibi toz pembe olmadığını anlayan masum bir genç kız olan Ebru'nun aşk hayatında yaşadığı hayal kırıklıkları ve başına gelen kötü olaylar sonrasında düştüğü durum ve onu bu kötülüklerden korumaya çalışan Rusty isimli işitme engelli bir sanatçı konu ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow