hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Safran Belgesel Film Festivali

    Altın Safran Belgesel Film Festivali
    expand

    Karabük'ün Safranbolu ilçesi Festival Komitesi Başkanlığınca düzenlenen "Safranbolu Uluslararası 9'uncu Altın Safran Belgesel Film Festivali", kapsamında kortej yürüyüşü ve sergi açılışları yapıldı.

    Arslanlar Meydanı'ndan başlayan kortej yürüyüşüne katılan Karabük Valisi Nurullah Çakır, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek ve bazı protokol üyeleri Misakımilli Meydanı'na kadar yürüdü.

    Vatandaşların da yer aldığı korteje katılan semerci ustası Kemal Ayaroğlu (86), fenalaşması üzerine ambulansla Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

    Misakımilli Meydanı'nda Karabük Belediyesi Mehteran Takımı'nın konserinin ardından yöresel el sanatları sergisi açıldı. Vali Çakır, Belediye Başkanı Cebeci ve AA Genel Müdür Yardımcısı Tek sergileri gezerek bilgiler aldı.

    Daha sonra Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi ve Kızıltan Ulukavak Sergi Salonu'nda resim ve fotoğraf sergileri ile Hıdırlık Yokuşu mevkisinde Taş Ev Sanatevi'nin açılışı yapıldı.

    Etkinlikler kapsamında, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Salonu'nda "Tarihsel Bellek ve Sinema" konulu panel gerçekleştirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow