hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam istifa etti

    Beşiktaşta Ertuğrul Sağlam istifa etti
    expand

    Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrtul Sağlam görevinden istifa ettiğini açıkladı.

    Beşiktaş'ta yaklaşık 1.5 yıl süren Ertuğrul Sağlam dönemi sona erdi.

    39 yaşındaki teknik adam, Nevzat Demir tesislerinde düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

    Kulüp yönetimine tepki gösteren Sağlam, "yüzüme karşı destek veriyoruz diyenlerin, ben görevde olduğum halde başka teknik adamlarla görüşmesini hazmedemiyorum. Şimdi istedikleri ile rahat rahat görüşebilirler. Türk teknik adamların saygınlığını korumak adına istifa ediyorum" dedi.

    Siyah-beyazlı takım Turkcell Süper Lig'de oynadığı ilk altı maçta yenilgi almadı ve 14 puanla üçüncü sırada, ancak UEFA Kupası birinci tur rövanşında Metalist Kharkiv'e 4-1 yenilerek gruplara kalamadı.

    Sağlam, Beşiktaş futbol takımının başındaki görev süresini değerlendirdiği toplantıda, istifasını şu cümlelerle duyurdu:

    "Bugün Beşiktaş'ta kalırsam, şampiyon olacağına kesinlikle inandığım bir teknik direktör olarak şu anda karşınızdayım. Ama Beşiktaş'ın yetiştirdiği bir isim olarak, Türk antrenörlüğünün bir temsilcisi olarak, son günlerde bana yapılanları içime sindiremiyorum.

    "Bize bu yapılanları kesinlikle hak etmediğimizi düşünüyorum. Ben görevdeyken başka bir isimle görüşülmesi bir tarafa, bazı medya mensupları ve kuruluşları üzerinden de bir yıpratma kampanyasıyla da maalesef karşı karşıya kaldık.

    "Türkiye'de yerli hoca ile yabancı hocaya yapılan çifte standardın ortadan kaldırılmasını istiyorum. Kendime olan saygım, Beşiktaş'a olan sevgim, Türk antrenörlüğünün de saygınlığı için istifa ediyorum."

    Görev süresi içinde 15 genç oyuncuyu A takıma kazandırdığı söyleyen Sağlam, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın başında gruplarda mücadele eden ilk Türk teknik adam olduğunu vurguladı.

    Geçtiğimiz sezon sakatlıklar, hakem hataları ve kendi hataları yüzünden şampiyonluğu kaçırdıklarını belirten Sağlam, en büyük üzüntüsünün kendilerine her zaman destek veren taraftara lig şampiyonluğu sevinci yaşatamamak olduğunu söyledi.

    Sağlam, UEFA Kupası'nda Metalist Kharkiv'e elenmelerinin hiç hesapta olmadığını dile getirdi ve rövanş maçından sonra sarfettiği "hayat devam ediyor" cümlesinin yanlış yorumlandığını söyledi.

    Ertuğrul Sağlam, futbolculuk ve teknik direktörlük döneminde daima Beşiktaş'a yakışır şekilde davrandığını belirtti.

    Geldiği günden bu yana bazı kişiler tarafından sürekli yıpratıldığını söyleyen Sağlam, "inanın bunun nedenini hala anlamış değilim" dedi.

    Toplantının sonunda sorulara cevap vermek istemediğini söyleyen Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Beşiktaş'ın başarıya ulaşması en büyük dileğim. Bana ve benden önceki teknik direktörlere yapılanın yeni teknik direktöre yapılmasını istemiyorum.

    "Taraftarlarımız geldiğim günden bu yana bana destek verdi. 'Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam' dediler. Görevime adam gibi başladım, adam gibi devam ettim ve adam gibi bitiriyorum."

    Sağlam'ın Beşiktaş karnesi

    Beşiktaş'ta 1 Haziran 2007'de göreve başlayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı takımın başında toplam 61 resmi maça çıktı.
          
    Sağlam döneminde oynadığı resmi maçlardan 38'ini kazanan Beşiktaş, 15 yenilgi, sekiz de beraberlik aldı. Beşiktaş, Sağlam ile rakip fileleri toplam 101 kez havalandırırken, kalesinde 66 gol gördü.
          
    Beşiktaş, Sağlam'ın görev başında bulunduğu sürede herhangi bir kupa kazanmayı da başaramadı.
          
    Geçen sezon 34 maçta 23 galibiyet, dört beraberlik, yedi yenilgiyle 73 puan toplayan siyah-beyazlılar ligi averajla üçüncü sırada tamamladı.
          
    Siyah-beyazlılar, Sağlam döneminde Fortis Türkiye Kupası'nda grupları geçtikten sonra ikinci turda Çaykur Rizespor'a elendi.
          
    Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam döneminde Avrupa kupalarında en farklı skorlu yenilgisini aldı.
          
    Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilen siyah-beyazlılar, hem kendi tarihlerinin, hem de Şampiyonlar Ligi'nin en farklı yenilgisini alıp kötü bir rekora imza attı.
          
    Sağlam döneminde geçen sezon oynadığı iki ön elemeyi de geçerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başaran Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Kupası'na birinci turda veda edip, gruplara kalamadı.

    Metalist Kharkiv karşısında alınan 4-1'lik yenilgi de Sağlam'ın gidişinde en önemli etkenlerden biri oldu.
         
    Beşiktaş, Sağlam ile derbi maçlarda başarılı sonuçlar alamadı. Sağlam döneminde toplam beş derbi maçı yapan siyah-beyazlılar, bunların sadece birini kazanırken, dördünde sahadan yenilgiyle ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow