hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk askerine yerli Mehmetçik-1 tüfeği

    Türk askerine yerli Mehmetçik-1 tüfeği
    expand

    Türk askeri artık yüzde 100 yerli yapım piyade tüfekleri kullanacak. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından üretilen 'Mehmetçik-1' adlı silah dünyadaki tüm piyade tüfeklerinin en iyi özelliklerine sahip.

    MKE, bir ilke imza attı ve dünyada örneği olmayan 3 ayrı keskin nişancı tüfeği üretti.
     
    Türk askerinin mühimmat ihtiyacının büyük bölümü Kırıkkale ağır silah ve çelik fabrikasında yapılıyor.
     
    Makine Kimya Endüstrisi sadece top namlusu üretmekle kalmıyor, bazı ilklere de imza atıyor. MKE, yüzde 100 yerli üretim silah yapmayı başardı.
     
    Dünyadaki bütün piyade tüfeklerinin en iyi özellikleri bu silahta birleştirildi. Yapılacak çalışma sonunda silah 20 ay sonra Mehmetçiğin elinde olacak.
     
    'Mehmetçik-1' adı verilen silah, şu anda kullanılan G-3, Kalaşnikof ve HK 44'ten daha donanımlı. 'Mehmetçik-1'in üzerinde gece ve gündüz dürbünü, lazer pointer, bomba atar ve her türlü cihazı takmaya elverişli modüler el kundağı var.
     
    20 bin mermi atabiliyor
     
    Silahta namlunun ısınmasını önleyen özel bir çelik kullanıldığı için 20 bin mermi atabiliyor, yani daha uzun ömürlü bir silah. Gaz piston sistemiyle çalışan 'Mehmetçik-1', 350, 500 ve 700 metre etkili menzile sahip olmak üzere 3 model halinde üretildi.
     
    MKE, dünyayla yarışacak üç ayrı keskin nişancı tüfeği yapmayı da başardı ve Jandarma Genel Komutanlığı için JNG 90 testlerden tam not aldı.
     
    Makine ve Kimya Endüstrisi, yerli üretim silahların seri üretimine geçmek için Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yanıt bekliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow