hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Özcan ile farklı düşüncemiz yok"

    Özcan ile farklı düşüncemiz yok
    expand

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktor yetersizliğine karşı tıp fakültelerinin kontenjanını artırma talebiyle bugün yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı ziyaret etti. Akdağ, "(Özcan ile) siyaset açısından hiçbir farklı düşüncemiz yok" dedi.

    Akdağ, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç döneminde bu talebine yanıt alamamaktan yakınıyordu.
     
    Bakan Akdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.
     
    Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Akdağ, bunun bir "hayırlı olsun" ziyareti olduğunu belirtti.

    YÖK Başkanı Özcan ile yapabilecekleri işleri geniş ölçüde konuştuklarını ifade eden Akdağ, "Türkiye'de doktor sayısındaki yetersizliği hususunda neler yapabiliriz? Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü'müzde, Sayın Başkanımızın öngördüğü YÖK'ten değerli arkadaşlarımız birlikte oturup teknik çalışma yapacaklar" diye konuştu.
     
    Üniversitelerde çok değerli doktorların, hemşirelerin, sağlıkla ilgili bütün sektörlerde değerli kişilerin yetiştiğini anlatan Akdağ, "Sağlık alanında insan kaynağını sayısal anlamda geliştirmek için YÖK ile ortak çalışmalar yapacağız" dedi.
     
    Bir gazetecinin "YÖK Başkanı'na yeni tıp fakültelerinin açılmasını önerdiniz mi?" sorusu üzerine Akdağ, yeterince yeni tıp fakültesi açıldığını, son zamanlarda 20'ye yakın fakülte kurduklarını belirterek, "Önemli olan bir an önce bu fakültelerin canlandırılması... Ama yeni tıp fakülteleri kadar halihazırda yerleşik, yıllardır hizmet veren tıp fakültelerini de kontenjanların nasıl artırılabileceğini de görüşeceğiz" diye konuştu.
     
    "Siyaset açısından hiçbir farklı düşüncemiz yok"
     
    Bakan Akdağ, "Tıp fakültelerinin sayısının artırılmasında her iki tarafta bir görüş birliğine kavuştu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:
     
    "Siyaset açısından hiçbir farklı düşüncemiz yok, değerli YÖK başkanımızla. Kuşkusuz üniversiteler tek tek çalışılmalı. Burada üniversitelerin kendilerine düşecek sözü de var. Biz geçmişte şöyle bir sorun yaşıyorduk; bir araya gelip üretme şansımız olmuyordu. Geriye hiç dönme istemiyorum ama birlikte çalışıldıktan sonra bunların hepsini başarmak mümkün. Şimdi de o kararlılığı ve o yakınlığı görüyoruz. Bu açıdan da ben başaracağımıza inanıyorum."
     
    YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ise gazetecilerin kendisine soruyöneltmek istemesi üzerine, Bakan Akdağ'ın konuyu özetlediğini ve bunun üzerine bir şey söylemeyeceğini ifade etti.
     
    Bunun bir nezaket ziyareti olduğunu kaydeden Özcan, sadece hangi şekilde işbirliği yapılacağını konuştuklarını, henüz bir sonuç almadıklarını belirtti. Bir gazetecinin, türbanla ilgili sorusu üzerine Özcan, "Benim o işle hiçbir alakam yok" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow