hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Denetleme Kurulu'na Boyalı atandı

    Devlet Denetleme Kuruluna Boyalı atandı
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Cemal Boyalı getirildi. Boyalı'nın yanı sıra İsmail Hakkı Sayın ve Hüseyin Sak da Cumhurbaşkanı Gül tarafından kurulun boş bulunan üyeliklerine atandı.

    Devlet Denetleme Kurulu, Abdullah Gül'ün göreve başlaması ile birlikte emekli olan üç üyesi nedeniyle çalışamaz hale gelmişti.
     
    Gül, Kurul'a cumhurbaşkanlığının dördüncü ayında atamaları yaptı.
     
    Cumhurbaşkanı Gül, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Cemal Boyalı'yı Devlet Denetleme Kurulu'nun başına getirdi.
     
    Sayıştay Uzman Denetçisi İsmail Hakkı Sayın ve bir süre Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'na görev yapan Hüseyin Sak kurulun boş oyan iki üyeliğe getirilen isimler oldu.
     
    Denetleme Kurulu Başkanlığı'na getirilen Cemal Boyalı'nın Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanma kararnamesi 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından üç defa geri çevrilmişti.
     
    Abdullah Gül döneminde bu göreve aslen atanan Boyalı şimdi Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.
     
    Boyalı son olarak Yasin El Kadı soruşturmasını yürüten Maliye Müfettişi Hamza Kaçar'a görevden el çektirmiş ve bu nedenle gündeme gelmişti.
     
    Bu arada Çankaya Köşkü yeni dönemde Devlet Denetleme Kurulu'nun fonksiyonlarını farklılaştırmayı da planlıyor.
     
    Kurul'un bundan sonra denetleme değil daha çok inceleme yapan bir çalışma tarzı olacağı belirtiliyor. Buna göre, Kurul incelemeye aldığı kurumun sadece genel bir fotoğrafını çekecek. Çalışmaları bir baskı kurmaya ya da açık yakalamaya yönelik olmayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow